Video

Renée Zellweger in sfeervolle trailer biopic Judy Garland

Een biopic over de laatste maanden van een waar icoon uit de filmwereld.

door Jeffrey Kouters om 13:30 in Video
De carrière van Judy Garland bestond niet alleen uit glitter en glamour. In de aankomende biopic Judy worden de laatste maanden van haar leven behandeld. Renée Zellweger kroop in de huid van de legendarische ster.

Roadside Attractions heeft de tweede trailer vrijgegeven voor Judy, een biopic over Judy Garland. De beelden zien er erg sterk en sfeervol uit. De film is gebaseerd op de musical End of the Rainbow en is geregisseerd door de gevierde Britse toneelregisseur Rupert Goold. Judy speelt zich af in de winter van 1968. Garland is dan in Londen om een reeks uitverkochte concerten te geven. Een succes, terwijl ze zich van binnen juist steeds fragieler voelt.


Over Judy Garland
Garland brak door dankzij haar met hoofdrol in het met Oscars bekroonde The Wizard of Oz (1939). Daarna was zij onder meer te zien in A Star Is Born (1954) en Judgment at Nuremberg (1961). Garland overleed in 1969 aan een overdosis slaapmiddelen, waar ze al langer aan verslaafd was. De actrice werd slechts 47 jaar oud.


Judy verschijnt op 14 november in de Nederlandse bioscopen!

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

SplashySleet20

Avatar

Be ik de enige die nog nooit van haar geeft gehoord?

Chrischzz

Avatar

Ik kan me niet herinneren ooit echt een film gezien te hebben van Judy.

Maar kende haar wel.

John Wayne

Avatar

Toch triest dat filmkenners Judy Garland niet kennen. Ze is het bekendst voor haar werk in veel beroemde musicals. The Wizard of Oz werd al genoemd (het lied Somewhere over the Rainbow is een tijdloze klassieker), maar ze speelde ook in The Pirate met Gene Kelly, de klassieker Easter Parade en in A Star is Born (de 2e remake, de 4e verscheen vorig jaar). Ook maakte ze indruk met een kleine rol in Judgement at Nuremberg waarvoor ze een Oscarnominatie kreeg. Ze heeft overigens nooit een Oscar voor beste actrice gewonnen (dus ook niet voor The Wizard of Oz).

Scheerzeep

Avatar

@John Wayne

Dank! Heb ik aangepast Smiley face

NieuwsFilm

meest populair