WarnerMedia kondigt komst 'Netflix-killer' HBO Max officieel aan

WarnerMedia kondigt komst 'Netflix-killer' HBO Max officieel aan

WarnerMedia gaat een stevige concurrentiestrijd aan met Netflix.

WarnerMedia gaat vanaf volgend jaar de concurrentiestrijd aan met streaminggigant Netflix. Gisteren kondigde het entertainmentbedrijf de officiële naam van zijn dienst aan: 'HBO Max'. De komst van dit nieuwe platform heeft grote gevolgen voor Netflix; er gaat namelijk een hoop content verhuizen.



HBO Max verenigt de films en series van merken als HBO, Warner Bros., New Line Cinema, DC Entertainment, CW en CNN met nieuwe, originele content. Dat betekent dat onder meer superheldenfilms als Justice League en Wonder Woman op het platform te zien zullen zijn, evenals horrorprenten als Annabelle: Creation en The Conjuring. In Nederland wordt veel van die content momenteel nog op Netflix en bij Ziggo aangeboden.

WarnerMedia zou zo'n 16 tot 17 dollar per maand willen rekenen voor zijn nieuwe streamingdienst (ter vergelijking: voor HBO betaalt men 15 dollar per maand). WarnerMedia lanceert de dienst wel later dan verwacht. Aanvankelijk leek het er namelijk op dat het platform eind dit jaar al online zou komen, maar WarnerMedia heeft gisteren officieel aangekondigd dat de dienst pas in de lente van 2020 verschijnt. Het is nog niet bekend of HBO Max ook naar Nederland komt.

NieuwsFilm

meest populair