Algemeen

WarnerMedia kondigt komst 'Netflix-killer' HBO Max officieel aan

WarnerMedia gaat een stevige concurrentiestrijd aan met Netflix.

door Jeffrey Kouters om 13:43 in Algemeen
WarnerMedia gaat vanaf volgend jaar de concurrentiestrijd aan met streaminggigant Netflix. Gisteren kondigde het entertainmentbedrijf de officiële naam van zijn dienst aan: 'HBO Max'. De komst van dit nieuwe platform heeft grote gevolgen voor Netflix; er gaat namelijk een hoop content verhuizen.HBO Max verenigt de films en series van merken als HBO, Warner Bros., New Line Cinema, DC Entertainment, CW en CNN met nieuwe, originele content. Dat betekent dat onder meer superheldenfilms als Justice League en Wonder Woman op het platform te zien zullen zijn, evenals horrorprenten als Annabelle: Creation en The Conjuring. In Nederland wordt veel van die content momenteel nog op Netflix en bij Ziggo aangeboden.

WarnerMedia zou zo'n 16 tot 17 dollar per maand willen rekenen voor zijn nieuwe streamingdienst (ter vergelijking: voor HBO betaalt men 15 dollar per maand). WarnerMedia lanceert de dienst wel later dan verwacht. Aanvankelijk leek het er namelijk op dat het platform eind dit jaar al online zou komen, maar WarnerMedia heeft gisteren officieel aangekondigd dat de dienst pas in de lente van 2020 verschijnt. Het is nog niet bekend of HBO Max ook naar Nederland komt.

27 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Brein8998

Avatar

Vroeg me al af waarom Friends van Netflix af gaat. Hierom dus.

Rich Art

Avatar

Laat de versplintering van streaming beginnen...

Ik moet zeggen dat deze dienst mij het minste trekt van allemaal. Disney Plus zie ik als een grotere kans om mijn Netflix-abbo op te zeggen, maar wellicht is dat gewoon een smaak ding omdat de meeste dingen die ik tof vind bij Disney zijn ondergebracht.

kokosnoot

Avatar

Disney, Netflix en Wm gaan allemaal lekker elkaar dwars zitten.
In Amerika denk ik dat dat nog best wel ok is en lukt. Buiten Amerika denk ik zeker voor WM zal ze dat zwaar vallen daar mensen Bij Disney en Netflix meestal wel tevreden zijn. Ik blijf er bij dat WM beter met NetFlix samen had kunnen gaan tegen Disney. Sta je gewoon sterker al is je winst wat kleiner.

MajorJos

Avatar

Lord of the Rings, Harry Potter, Dark Knight, Matrix, Hangover, Oceans, Mad Max... Warner heeft wel een hoop film series waar mee ze mensen kunnen aantrekken. Heb ik het nog niet eens over de HBO-series. Hopelijk komt het losstaand naar Nederland (lees: geen ziggo).

Rutherford

Avatar

Downloaden zal terug een piek kennen.

ExtraDip3000

Avatar

Dus over 1 a 2 jaar heb je; Disney+ en HBO max waar in principe de meest interessante films opstaan. Films als Pulp Fiction? Waar vallen die onder.......

Overlord

Avatar

Warner heeft heel veel mooie titels, maar er komen niet elke maand veel nieuwe films uit.
Leuk om eens een paar maanden te proberen, maar elke maand blijven betalen zonder al te veel nieuw materiaal zie ik niet zitten.

Rich Art

Avatar

@ExtraDip3000: Netflix, gok ik.. :P

GreenHornet

Avatar

Battle of the Original Content.
Diegene die beste Original content maakt die gaat de streaming Wars winnen.

Roeltje

Avatar

Om deze reden vermoed ik dat Netflix niet veel soeps meer is over 10 jaar... dit ziet er ook al veelbelovend uit.

En dan hebben we het nog niet over Disney+... Wat een ongekend super-aanbod gaat die hebben.

jeff1983

Avatar

Kom er maar in downloaders.. op deze manier wordt het aantrekkelijk gemaakt om weer, of te blijven downloaden. Weinig mensen zullen Disney+ en HBO Max nemen, naast een TV en Netflix abonnement.

Frietgezicht

Avatar

Ik denk eerder dat HBO gaat falen. Netflix heeft een sterke fundering staan terwijl HBO grotendeels teerde op GoT.
We gaan het zien

deregtx

Avatar

CNN?? Maakt die bagger zender content voor netflix dan?

lamoteg

Avatar

Ze gaan elkaar de doodsteek geven. Onnozelaars...

SplashySleet20

Avatar

Warner media zou alleen een kans maken als ze exclusieve content gaan maken. Zoals een paar dc tv serie een harry potter tv serie en een Matrix tv show anders winnen ze nooit.

Mav Damian

Avatar

Frietgezicht "Ik denk eerder dat HBO gaat falen. Netflix heeft een sterke fundering staan terwijl HBO grotendeels teerde op GoT."
Ik weet het niet. HBO heeft wel wat toppers van series dan alleen maar GoT(ondanks hun matige laatste seizoen) waaronder True Detective, The Wire, The Sopranos, Oz, de onderschatte serie The Leftovers en hun nieuwe serie Chernobyl. Westworld is ook wel een populaire serie en vergeet dat er nu verschillende prequel series komen van GoT. Warner Bros herft ook veel top films dus ik zie dit nog wel ern sterke concurrent voor Netfix als Disney plus.

David Mills

Avatar

Het wordt gewoon af en toe switchen tussen de verschillende diensten, doe ik nu ook al met Amazon prime en Film 1. Waarom zou je alle diensten tegelijk nemen? Denk wel dat WM te hoog geprijsd is uitgaan van €15,-.

Hyenas

Avatar

@frietgezicht; HBO heeft wereldwijd 139 miljoen subscribers... Hun content is ook gewoon sterk hoor zoals Mav Damian aangeeft. Als je hierbij de Warner Bros films optelt dan heb je echt wel een serieuze concurrent voor Netflix. We weten namelijk allemaal dat de Netflix originals rotzooi zijn.

Frietgezicht

Avatar

The Wire, The Sopranos en OZ zijn 3 van mijn favo series maar het zijn ook oude series. Daarvoor ga je vandaag de dag geen abbo nemen(nu heb ik ze op dvd maar die heeft iedereen wel gezien)

Netflix heeft nu net nog Stranger Things( hoezo rotzooi?)gedropt, een serie die nieuw is en waar veel mensen naar kijken. Zo zijn er nog wel meer geslaagde populaire series.

Ik denk dat de gemiddelde persoon die niet op filmsites enz zit in mijn omgeving Netflix heeft.

Het gaat er natuurlijk ook om wat ze nog brengen maar ook Netflix was iets nieuws dat in de kinderschoenen stond. Alle kritiek qua films(spielberg, oscars) is op Netflix gericht omdat ze veel proberen en leren. Tegen de tijd dat Disney en Hbo serieuze concurrenten worden moet je maar zien wat Netflix te bieden heeft en of mensen zo snel overstappen.

Master Of Films

Avatar

Hyenas "We weten namelijk allemaal dat de Netflix originals rotzooi zijn."
Jaja. Rotzooi?MovieMaster2

Avatar

Downloaden gaat weer stijgen denk Ik Ik vraag me nu af welk bedrijf als eerste bekend Maakte een streamingsdienst te gaan maken Disney + als het goed is

MovieMaster2

Avatar

@Majorjos hoort lord of the rings ook niet onder amazone?

eltorro

Avatar

Dat er bij elke nieuwe streaming dienst aangekondigt moet worden dat het een 'Netflix killer' is, geeft al aan dat het juist geen 'Netflix killer' wordt. Dit geldt uiteraard ook voor Disney xxx. Netflix is al veelte groot geworden om nog een kans tegen te maken. Alle nieuwe streaming diensten zullen eerder elkaar 'killen' dan dat ze een kans maken tegen Netflix.

eltorro

Avatar

@kokosnoot: Hoe kunnen mensen al tevreden zijn bij x Disney als het nog geen eens uit is?

MikeyMo

Avatar

En ik dacht juist laatst dat als Netflix slim zou zijn ze samen met Warner moeten gaan samenwerken om Dinsey+ een beetje weerstand te bieden...

LeonardoPacino

Avatar

@eltorro:

Ik hoop dat je gelijk hebt, maar zo simpel is dat niet. Netflix draait nog steeds voor een groot deel op series en films die niet door Netflix gemaakt zijn. Langzaam zullen, in ieder geval in de States, zo'n beetje al die series gaan verliezen.

Het is nog maar de vraag of men bereid blijft om, behoorlijk fors, te betalen voor enkel Netflix Originals.

nieuwslaatste nieuws

meest populair