Algemeen

Robert De Niro ontving pijpbom op eerste opnamedag 'Joker'

De FBI onderzocht de filmset voordat de camera's voor het eerst draaiden.

door Steven van der Vegt om 06:00 in Algemeen
Vorig jaar werden een aantal pijpbommen gestuurd naar verschillende prominente Amerikanen, met een politiek motief. Acteur Robert De Niro, die op politiek vlak erg uitgesproken is, was een van de bekendheden die een pijpbom via de post ontving. Hij kreeg deze nota bene op de ochtend voordat hij voor het eerst moest opdraven voor opnames van de aankomende film Joker.

Mocht het zo zijn geweest dat Jared Leto nog steeds de Joker was geweest in deze verfilming, dan was het nog mogelijk geweest dat dit een van zijn beruchte method-actingpraktijken was. Het bleek echter niet om een streek te gaan: de acteur ontving een echte en levensgevaarlijke pijpbom. Reden genoeg voor de FBI om vervolgens ook de hele set te onderzoeken alvorens de opnames van start konden gaan. Men was bang dat hier een tweede bom geplaatst zou zijn, omdat de acteur daar die dag aanwezig zou zijn.

De Niro relaxed
Ondanks dat het zeer goed voor te stellen zou zijn geweest dat de acteur hierna even de neus vol zou hebben, bleek niets minder waar, zo laat regisseur Todd Philips weten. "Toen de FBI de set kwam onderzoeken maakte ik mij zorgen in wat voor staat Robert zelf zou verkeren. Hij kwam echter binnenwandelen alsof het allemaal niets voorstelde, klaar om op te nemen. Hij was geweldig", besluit de regisseur.

NieuwsFilm

meest populair