Blu-ray

Blu-ray review 'Green Book' - De Oscarwinnaar 'Best Picture' 2019

Na heel wat onderbroekenlol pakt Peter Farrelly de Oscar.

door Bram de Groot om 16:05 in Blu-ray
Regie: Peter Farrelly | Cast: Viggo Mortensen (Tony Lip), Mahershala Ali (Dr. Don Shirley), Linda Cardellini (Dolores), Dimiter D. Marinov (Oleg), e.a. | Speelduur: 129 minuten | Bioscooprelease: 20.12.2018 | FilmTotaal Recensie: 3 sterren

Eerder dit jaar won Green Book de Oscar voor Beste film. Ook het script en acteur Mahershala Ali vielen in de prijzen. De film, die ergens wat gemeen heeft met het verhaal in het Franse Intouchables uit 2011, was ook een financieel succes voor Peter Farrelly die het eerder vooral moest hebben van onderbroekenlol in titels als Dumb and Dumber en There's Something About Mary. Onlangs verscheen Green Book, ook met een uitstekende Viggo Mortensen, via Entertainment One op de blauwe schijf.

In het $23 miljoen kostende Green Book, goed voor $322,2 miljoen wereldwijd, is pianist Don Shirley in 1962 op zoek naar een lijfwacht voor zijn tournee door het zuiden van Amerika, komt hij in contact met Tony Lip. Een Italiaans-Amerikaanse buitenwipper die graag wat wil bijverdienen. Samen reizen ze door verschillende 'blanke' staten aan de hand van een speciale reisgids The Green Book die hen informeert over plekken waar Afro-Amerikanen welkom en veilig zijn.

Tijdens hun reis worden zij geconfronteerd met hun tegengestelde persoonlijkheden, gevaar en racisme maar ook met onverwachte menselijkheden en een volle dosis humor. Om veilig thuis te komen, zullen zij hun verschillen aan de kant moeten zetten en er ontstaat een bijzondere vriendschap.

Discs 1 x Blu-ray | Release: mei 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (1.78 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 8713045250232 | Met dank aan: Entertainment One

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Green Book zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. De voorkant toont de filmposter, maar ook de vermelding van de vele gewonnen Oscars en Golden Globes. De leeftijd: 12 jaar.

Entertainment One heeft deze Blu-ray uitgave een prima transfer gegeven. Dit blijkt uit de zeer strakke weergave, zonder enige ruis, die wel erg filmisch aan blijft doen. De kleuren zijn enigszins aangepast op de tijd waarin de film zich afspeelt, het jaar 1962. Toch blijft het geheel kleurrijk en de scènes in het donker hebben een zeer sterk detailbehoud. eOne heeft de schijf voorzien van een Dolby Atmos (Dolby TrueHD 7.1) geluidstrack en dat maakt het plaatje compleet. Een puike uitgave van een vermakelijke en mooie film.

Bonusmateriaal

Naast de nette beeldkwaliteit levert eOne drie aardige (niet ondertitelde) featurettes mee. De eerste Virtuoso Performance kijkt naar de belangrijkste hoofdrolspelers en hun personages. Vervolgens zien we in An Unforgettable Friendship het ware verhaal, de mooie muziek in de film. Ook is de zoon van Tony Lip te zien.

Als laatste wordt er in Going beyond the Green Book gekeken naar het titelboek 'The Negro Motorist Green Book'. Deze werd tussen 1936 en 1966 in de States verspreid.

Heb jij Green Book gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Blockbuster

Avatar

Off Topic:

Is dit interessant voor FT?

https://www.ad.nl/rotterdam/zo-kwam-jay-14-aan-een-rol-in-een-hollywoodfilm-met-grote-sterren~af348107/

Jaws

Avatar

prachtige film met een goede rol van Viggo Mortensen, inderdaad terecht de oscar gewonnen.

Brein8998

Avatar

Toch geweldig dat iemand na Dumb And Dumber To de Oscar voor beste film pakt

Tycho Nestoris

Avatar

Erg overgewaardeerde film. Onbegrijpelijk dat deze film de Oscar heeft gewonnen in hetzelfde jaar dat The Favourite en Roma waren genomineerd.

nieuwslaatste nieuws

meest populair