Algemeen

Marvel Zombies inspireerde scène 'Spider-Man: Far from Home'

Dit was inderdaad een gaaf shot in de laatste solofilm van Spider-Man.

door Bram de Groot om 08:40 in Algemeen
De kenners wisten het al. In de aanwezigheid van Mysterio moet je als inwoner van het Marvel Cinematic Universe goed op je omgeving letten. Het verraderlijke Marvel-personage kan namelijk mysterieuze dingen. Als je Spider-Man: Far From Home al gezien hebt, dan weet je wat hiermee bedoeld wordt. Een leuk klein detail is dat de filmmakers zich voor een bepaald shot lieten inspireren door de korte comicreeks 'Marvel Zombies'.


Let op: SPOILERS!


Als Far from Home zich richting het slotstuk beweegt, dan wordt duidelijk hoe verraderlijk Jake Gyllenhaals Mysterio eigenlijk is. Met behulp van allerlei high tech-snufjes spiegelt hij zijn omgeving iets heel anders voor dan dat er in werkelijkheid gebeurt. Op een zeker ogenblik laat hij Tom Hollands Peter Parker keihard schrikken door hem allerlei psychedelische beelden voor te schotelen.

Dood Marvel-personage herrijst
Tijdens die gave visuele beeldenstorm zie je allerlei shots die ook doen denken aan andere films (bijvoorbeeld The Matrix) en er zit een shot in waarin de in Endgame gestorven Tony Stark / Iron Man (Robert Downey Jr.) tot leven komt, als een zombie. Het blijkt dat de snelle beelden een ode zijn aan de vijfdelige comicreeks 'Marvel Zombies' (2005 - 2006) van Robert Kirkman, de bedenker van The Walking Dead. Overigens heeft Marvel Comics onlangs aangekondigd dat deze reeks terugkeert met zombieversies van onder meer Captain America, Deadpool en Wolverine.1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ereptile

Avatar

Die hele scene met Mysterio was 1 van de, zo niet HET hoogtepunt van Far From Home! Daarmee hebben ze Mysterio echt eer aan gedaan vind ik! Moest ook meteen aan Marvel Zombies denken toen ik die scene zag!

NieuwsFilm