Celebrity

'Lion King'-acteur wil meer openlijke homoseksuelen in animatie- en familiefilms

"Zodat we niet meer langer hoeven te ruziën over Bert en Ernie."

door FilmTotaal om 11:10 in Celebrity
Tijdens het promoten van het aankomende The Lion King onthulde één van de nieuwe stemacteurs - Billy Eichner - dat het belangrijk is voor de LGBT-bevolking als er meer duidelijkheid ontstaat rond karakters in media. Zo wordt Timon nu voor de tweede keer door een homoseksuele acteur tot leven gebracht, maar wordt de geaardheid van het stokstaartje niet onthuld. Ergens vindt de 40-jarige Eichner dat niet zo belangrijk, toch kan het effect hebben op homo's die in de kast zitten.

Hij begon eerst lovend tegenover Buzzfeed: "Ik ben blij dat [regisseur] Jon Favreau de traditie van Timon in leven heeft gehouden. Dat hij wederom wordt gespeeld door een homoseksuele acteur met een zeker gevoel voor komedie. Homoseksuelen hebben altijd moeten zoeken naar homoseksuele karakters die in de kast zitten, omdat ze niet openlijk homoseksueel waren en wij er zo naar verlangden."

In films en series wordt het bijwijlen geheim gehouden of steekt men er de draak mee. Eichner ziet daar liever een eind aan komen. "Mensen zijn altijd op zoek naar zulke karakters in animatiefilms. Ik denk dat we dat alleen maar recht kunnen zetten door werkelijk homoseksuele karakters in die films te plaatsen. Geanimeerde familiefilms is de laatste grens voor het representeren van de LGBT-gemeenschap," aldus de acteur.

Sesamstraat
In de live-actionverfilming van Beauty and the Beast zit ook een personage met een dubieus geaardheid. Er zou geen onzekerheid meer moeten zijn. Eichner: "Ik wil niet meer dat het subtiel is. Dat er vraagtekens zijn. Hij zou gewoon homo moeten zijn. Er zouden gewoon openlijke LGBT-karakters moeten zijn. Zodat we niet meer langer hoeven te ruziën over Bert en Ernie. Het boeit mij niet als zij homo zijn. Ik wil echte homoseksuelen zien die niet mysterieus zijn. Om van die discussies af te komen moeten er gewoon openlijke homoseksuelen in kinderprogramma's verschijnen en in entertainment voor het hele gezin."

NieuwsFilm

meest populair