Algemeen

Regisseur over hoe het tegenvallende 'Warcraft' verder had moeten gaan

Er zouden meerdere thema's centraal komen te staan die momenteel ook in de realiteit spelen.

door Arjen Rooseboom om 06:00 in Algemeen
In 2016 verscheen de gameverfilming Warcraft die wereldwijd 433 miljoen dollar opbracht. Op zich een redelijke score, maar als je bedenkt dat slechts 47,5 miljoen daarvan uit de States afkomstig was, is het niet zo heel gek dat Hollywood uiteindelijk weinig heil zag in een vervolg. Regisseur Duncan Jones gaf aan Collider wat meer duidelijkheid over wat we hadden kunnen verwachten:

Voor mij ging het verhaal over Gul'dan en het nemen van valse muren. Het symbool of de stam waar hij de baas van was, weggenomen van de wereld die stierf door het opzetten van een nieuw thuis op de planeet Azeroth. En dat ging gebeuren door zijn zoontje, die zou opgroeien om het personage Thrall te zijn. Waar al het andere over ging, was hoe de Orks hun eigen wereld verlieten en hun nieuwe thuis voor zichzelf in Azeroth opeisten. Dat waren de 3 filmbogen die ik wilde blijven volgen.

Het is actueel en klinkt als een immigratieverhaal waarvan ik denk dat het behoorlijk relevant is. Zelfs binnen die hoge fantasietolkeringen. Het zou echt heel speciaal zijn geweest. Ik heb de film zo goed mogelijk gemaakt in de hoop dat deze in contact zou komen met een breed publiek. Ik denk dat achteraf gezien en naarmate de tijd is verstreken, mensen de film meer zijn gaan waarderen dan dat misschien de critici toentertijd deden, maar helaas verwacht ik niet dat we het nog gaan maken.

Mocht de sequel er toch ooit wel van gaan komen, dan lijkt de kans groter dat de Chineze markt belangrijker wordt dan de Amerikaanse, aangezien bijna de helft van de winst (213 miljoen) daar vandaan kwam.

14 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

flep

Avatar

Was een prima film. Ik vond destijds de cgi van de orcs mooi gedaan.

Chris23

Avatar

Jammer, khad `t wel willen zien.

Gregbelgie

Avatar

Ik vond het een topfilm

Mediator

Avatar

Mooie film :D

Master Of Films

Avatar

De lore van Warcraft en was niet voldoende uitgewerkt in de film.
Deze gameverfilming was gewoon rotzooi.

Mocht de sequel er toch ooit wel van gaan komen, dan lijkt de kans groter dat de Chineze markt belangrijker wordt dan de Amerikaanse, aangezien bijna de helft van de winst (213 miljoen) daar vandaan kwam.
Laat het dan een volledige Chinese/Aziatische productie worden. De Chineze markt is totaal anders dan de westerse markt. Deze films zijn dan ook echt anders. Amerikanen denken dat ze het kunnen, maar dat kunnen ze niet. Age of Extinction is een voorbeeld van een Hollywood productie die met de Chinese markt probeerde te flirten. Disney's Mulan probeert dat ook. De animatie versie werd zorg vuldig behandeld, maar de live action had al maling aan lokaties.

Ang3l

Avatar

Ik vond t geen topfilm, maar prima vermakelijk en had er graag meer van willen zien.

Hiss

Avatar

Met de game heb ik niks, maar de film vond ik zeker niet slecht. Jammer dat er nog geen vervolg is gekomen.

Artificialis

Avatar

Warcraft was origineel vermaak, ongetwijfeld vanwege het verdere beperkte aanbod van echte Fantasy films. Het is jammer dat het niet tot een franchise heeft geleid. Ik had graag wat meer van de andere fictieve rassen willen zien.

Maac

Avatar

Voor wie wordt dit soort troep gemaakt eigenlijk? Toch niet voor Warcraft fans hoop ik. Waarschijnlijk is dit tegenwoordig gewoon acceptabel voor de nieuwe generatie die is opgegroeid in een wereld waarin alles computer geanimeerd is. Slaat deze nieuwe lichting “filmliefhebbers” Jurassic Park maar gewoon rustig over?

Master Of Films

Avatar

Maac "Voor wie wordt dit soort troep gemaakt eigenlijk? Toch niet voor Warcraft fans hoop ik."
Voornamelijk voor (Aziatische) Warcraft fans. Voordat er Fortnite en PUBG was, was World of Warcraft de grootste MMORPG. Duncan Jones heeft nooit onder banken of stoelen gestoken dat hij een grote fan was van Warcraft. Echter de lore van Warcraft is te groot en teveel voor nieuwkomers, wat gewoon niet eens werkt om in 1 film te stoppen.

Maac "Slaat deze nieuwe lichting “filmliefhebbers” Jurassic Park maar gewoon rustig over?"
Of de originele Lion King Smiley face

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, idd wat een troep! Dan te bedenken dat we tig jaren geleden LotR kregen die wel meer bood dan CGI in zo’n wereld!

Maac

Avatar

Ja gewoon bizar. Een hoger budget dan BR 2049 en dan zoiets maken. En mensen zijn ook echt tevreden, haha.

Of LotR inderdaad, toen onnoemelijk veel beter.

Ereptile

Avatar

Ze hebben ook best veel van de lore veranderd om de film toegankelijker te maken voor het publiek die niet bekend is met Warcraft.

Ik heb er erg van genoten in ieder geval! Veel referenties naar de game natuurlijk en ook de muziek is geweldig! Die luister ik af en toe nog steeds!

Frietgezicht

Avatar

@ Maac, actie he. Gooi er veel actie in en je hebt er al veel tevreden.

NieuwsFilm

meest populair