Celebrity

Olivia Munn: Onwetendheid creatief team 'X-Men: Apocalypse' was frustrerend

Regisseur Bryan Singer en schrijver Simon Kinberg krijgen jaren later op hun kop.

door Rik Timmer om 10:30 in Celebrity
Voor het gangbare publiek is de X-Men-reeks een merkwaardig verschijnsel met zowel succesvolle als minder geslaagde delen. Vaak kwam dat laatste door een verwerpelijk scenario dat de mutanten en hun kleurrijke avonturen geen eer aandeed. Helaas valt de vermoedelijk afsluiter van de serie - Dark Phoenix - daar ook onder. Deze kwam in juni uit en behoort al bij de slechtst verdienende en kritisch ontvangen superheldenfilms. Hoe zou dat komen?

Olivia Munn heeft mogelijk een vermoeden. De 39-jarige actrice, die deel uitmaakte van X-Men: Apocalypse, ging begin deze maand het internet op voor GQ Magazine en beantwoordde vragen van diverse fans. Eén persoon wilde weten of Munn de fanatieke mensen vreest die het adapteren van stripboeken erg serieus nemen en zich gek kunnen gedragen. Tijdens het uitleggen van haar opvallende mening kon de actrice zich niet inhouden en onthulde dat de mensen die aan de X-Men-films werken mogelijk helemaal niet weten waar ze mee bezig zijn.

Tweeling
De Amerikaanse: "Nee, ik heb dat ook weleens. Ik denk dat mensen niet zo gek zouden doen als het gewoon een goede film was. Toen ik aan 'X-Men' werkte verbaasde het mij dat de regisseur en schrijver niet eens wisten dat Psylocke een tweelingbroer had. Ik moest ze verschillende dingen over Psylocke uitleggen en andere zaken van die wereld die ze niet wisten. Als fan vond ik dat behoorlijk frustrerend."

Feniks
De mensen waar Munn naar verwijst zijn filmmaker Bryan Singer en scenarist Simon Kinberg. Laatstgenoemde is overigens verantwoordelijk voor Dark Phoenix. Na de vele negatieve reacties zei hij eenvoudig: "Ik geef toe dat de film niet werkt. Het is mijn schuld. Ik ben de schrijver en regisseur, en de film kon geen band scheppen met het publiek. Dat komt door mij."
20 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

PRIME

Avatar

Mja, Apocalypse was niet mega tof. Maar als Psylocke in de film geen broer heeft, dan hoef je die kennis ook niet per sé te hebben, toch? Laten we niet doen alsof First Class, DoFP, X1 en X2 niet fantastische films waren.

Master Of Films

Avatar

Eerst was het Mark Hamill, later werd dat Dave Batista. Tegenwoordig moeten we het maar doen met de meningen van Olivia Munn. Zij heeft hier een hoge status gekregen dankzij een actie van haar. Om vervolgens een #MeTootje op te gooien naar QT en gebroeders Affleck.

En daarbij was het al bekend dat X-Men: Apocalypse niet al te best was. We hebben hier honderen keren gehad over het reilen en zeilen van Fox X-men. Hoe goed/slecht ze wel/niet zijn. Alsof de mening van hoogwaardige Munn hier iets (nieuws) aan kan toevoegen.

Het tijdperk van Fox X-men is voorbij (met slechts een kleine encore van The New Mutants in 2020). Wat gebeurd is gebeurd. X-men is nu in handen van Feige's Marvel Studios.

PRIME

Avatar

Stiekem wel erg benieuwd naar The New Mutants. Die trailer zag er gaaf uit.

Pruiszie

Avatar

O daar is mevr. Klaag majoor weer.
Het is dat ze lekker is..

centr1no

Avatar

^
Ik vind het anders wel verfrissend dat iemand gewoon zijn/haar mening geeft zonder bang te zijn dat dat ze in de toekomst nog wel eens een mooie rol zou kunnen kosten.
Het zou ondertussen ook duidelijk moeten zijn dat iedere opmerking van wie dan ook die enigszins tegen de gevestigde orde van Hollywood in gaat door iedere website gekopieerd wordt.

Frietgezicht

Avatar

@ Prime, gaat erom dat het bewijs is dat ze zich niet verdiept hebben in een karakter.
Of ze in een film dat gebruiken doet er niet toe maar zulke info komen ze toch tegen als ze zich erin verdiepen.

Daarom zijn maybe vele karakters mislukt en hebben amper een eigen identiteit en al zeker niet die uit de comics.

Sabretooth was in X-Men 1 ook niet de broer van Wolverine. Als dat een bewuste keuze is ok maar als Singer dat niet eens wist is dat raar en ik denk dat ze het daar over heeft.

Het lijkt alsof ze op haar krachten na niks wisten over dit karakter.

Jkorpor030

Avatar

Ik zal misschien te makkelijk zijn ofzo maar ik vond alle X-Men, MCU en ook alle DC films super .. echt een favoriet heb ik niet en snap de negativiteit rondom sommige films niet helemaal. Maar goed .. ben snel tevreden

ridjieddo

Avatar

Sabretooth broer van Wolverine?

Frietgezicht

Avatar

^ halfbroer toch? Of niet? In de comics is het iets mysterieus(wel nietus dingentje dacht ik?) maar maybe niet bevestigd.
In X-Men Origins de film weer wel.

Ach heb ook geen film gemaakt met deze karakters anders zou ik mij erin verdiept hebben Smiley face

Ang3l

Avatar

Nou is Psylocke ook een behoorlijk ingewikkeld karakter en was ze in de film hooguit een bijfiguur, waar al deze poespas niet voornodig was. Spijtig, want t is 1 van mijn favoriete karakters in de comics.

Devenace

Avatar

Geeft eindelijk iemand die creatieve armoe lijers er eens van langs en krijgt zij er van langs want ze heeft ooit wat over de Aflecks gezegd LOL
hele franchises worden vernietigt door al deze creatieve armoe lijers :D

Colruiter

Avatar

Benieuwd wat Disney met de X-Men zal doen, ze hebben alleszins Spiderman al gered uit de reboot-hel. De nieuwe Spiderman-films zijn geen hoogvliegers, maar Tom Holland is een heel degelijke Spiderman in vrij degelijke Spiderman-films.

Sunspot

Avatar

Was wel goed als Psylocke.

Maar vraag me meer af of Kinberg en Singer nu 'weer opnieuw moeten beginnen'

Maac

Avatar

Deze keer heeft ze gewoon een goed punt. Geen wonder dat ze van het prachtige bronmateriaal zo’n rampzalig slechte franchise hebben gemaakt.

ridjieddo

Avatar

Heb voor de zekerheid ff gecheckt en je bent gered door Origins inderdaad xD Maar in de comics heeft ie geen verwantschap met Wolverine.
OT: Ze maakt een goed punt, maar ze kan 'm beter maken in Friet's caravan.

Artificialis

Avatar

X-Men: Apocalypse was prima entertainment. En hoewel ik oorspronkelijk graag had gezien dat Psylocke wat dieper was uitgewerkt ben ik nu blij dat dit niet is gebeurd. Olivia Munn blijft met haar opmerkingen telkens bevestigen dat ze kleine hersenen heeft.

centr1no

Avatar

Artificialis "Olivia Munn blijft met haar opmerkingen telkens bevestigen dat ze kleine hersenen heeft."
Ik weet van zowel jou en Munn erg weinig, maar ik weet zeker dat ik met haar een intelligenter gesprek zou kunnen voeren.

Maac

Avatar

^+1

Arnold_FF7

Avatar

Dus je moest de regisseur en schrijver dingen uitleggen over je karakter. Kon je ze misschien niet vertellen dat Psylock ook Brits is. Ik bedoel je heb hen ook uit gelegd over Captain Britain

Arnold_FF7

Avatar

@prime

Ze hadden waarschijnlijk ook niet de rechten tot haar broer. Captain Britain is geen mutant. Hopelijk krijgen we een excalibur team up in de mcu. (Heb waarschijnlijk de team name verkeerd geschreven )

nieuwslaatste nieuws

meest populair