Celebrity

Olivia Munn: Onwetendheid creatief team 'X-Men: Apocalypse' was frustrerend

Regisseur Bryan Singer en schrijver Simon Kinberg krijgen jaren later op hun kop.

door FilmTotaal om 10:30 in Celebrity
Voor het gangbare publiek is de X-Men-reeks een merkwaardig verschijnsel met zowel succesvolle als minder geslaagde delen. Vaak kwam dat laatste door een verwerpelijk scenario dat de mutanten en hun kleurrijke avonturen geen eer aandeed. Helaas valt de vermoedelijk afsluiter van de serie - Dark Phoenix - daar ook onder. Deze kwam in juni uit en behoort al bij de slechtst verdienende en kritisch ontvangen superheldenfilms. Hoe zou dat komen?

Olivia Munn heeft mogelijk een vermoeden. De 39-jarige actrice, die deel uitmaakte van X-Men: Apocalypse, ging begin deze maand het internet op voor GQ Magazine en beantwoordde vragen van diverse fans. Eén persoon wilde weten of Munn de fanatieke mensen vreest die het adapteren van stripboeken erg serieus nemen en zich gek kunnen gedragen. Tijdens het uitleggen van haar opvallende mening kon de actrice zich niet inhouden en onthulde dat de mensen die aan de X-Men-films werken mogelijk helemaal niet weten waar ze mee bezig zijn.

Tweeling
De Amerikaanse: "Nee, ik heb dat ook weleens. Ik denk dat mensen niet zo gek zouden doen als het gewoon een goede film was. Toen ik aan 'X-Men' werkte verbaasde het mij dat de regisseur en schrijver niet eens wisten dat Psylocke een tweelingbroer had. Ik moest ze verschillende dingen over Psylocke uitleggen en andere zaken van die wereld die ze niet wisten. Als fan vond ik dat behoorlijk frustrerend."

Feniks
De mensen waar Munn naar verwijst zijn filmmaker Bryan Singer en scenarist Simon Kinberg. Laatstgenoemde is overigens verantwoordelijk voor Dark Phoenix. Na de vele negatieve reacties zei hij eenvoudig: "Ik geef toe dat de film niet werkt. Het is mijn schuld. Ik ben de schrijver en regisseur, en de film kon geen band scheppen met het publiek. Dat komt door mij."
NieuwsFilm