Iron Man had eerst ook een rol in 'Spider-Man: Far From Home'

Iron Man had eerst ook een rol in 'Spider-Man: Far From Home'

Iron Man blijft een favoriet onder de fans.

Let op: Dit artikel bevat spoilers!


Bekijk de afbeelding
In Spider-Man: Far From Home treurt de wereld om de dood van Tony Stark alias Iron Man (Robert Downey Jr.). Hij offerde zich heldhaftig op in de strijd tegen Thanos. Stark is kort in Far From Home te zien in een flashbackscène. Volgens scriptschrijvers Chris McKenna en Erik Sommers had hij eerst echter een groter aandeel.

"Het was al vrij snel duidelijk dat we alleen oud beeldmateriaal zouden gebruiken", vertelt McKenna. "Wel hebben we met het idee gespeeld om Tony's stem te laten horen via E.D.I.T.H., maar we kozen er toch voor om zijn aanwezigheid beperkt te houden". Sommers legt uit dat een beperktere rol voor Stark ook logisch is, gezien de thema's die de film behandelt. "Zo konden we de rouwgevoelens van Peter beter uitlichten".

"De flashbackscène [met materiaal uit Captain America: Civil War] vonden we meer dan genoeg", benadrukt McKenna. "Deze film gaat over verlies. Je moet niet willen dat Stark een hologram is die rondleidingen geeft over het Avengers-terrein". De beweegredenen van McKenna en Sommers zijn duidelijk, maar stiekem zou het wel leuk geweest zijn om nog even te kunnen genieten van Downey's geweldige vertolking van Iron Man.


Spider-Man: Far From Home draait nu in de bioscoop!

NieuwsFilm

meest populair