Video

Achter de schermen van 'Cats' met Taylor Swift

Er is alleen geen kat te zien...

door Corneel Vanfleteren om 09:53 in Video
De trailer voor de musicalfilm Cats volgt vrijdag, maar voor die tijd kunnen we alvast kijken naar een uitgebreide blik achter de schermen en enkele interviews met de cast.In de clip zien we vreemd genoeg geen enkele kat. We zien vooral veel dansers en choreografie die wordt ingeoefend. Ook de acteurs komen aan het woord. Taylor Swift, die Bombalurina speelt, vergelijkt het proces met haar optredens: "Mijn favoriete ding was om theatraal te zijn, om een verhaal te vertellen en ik heb altijd dat narratief element naar mijn liveshows gebracht. En we hebben het verhaal geüpdatet op manieren die zo, zo, zo geweldig zijn."

Gecast in 1981
Judi Dench haalt herinneringen op aan het verleden: "Ik werd gecast in 1981. Juist voordat we van start gingen, scheurde ik mijn achillespees. En ik dacht dat dat mijn geschiedenis met Cats was. Maar het blijkt niet zo te zijn." Volgens James Corden was Tom Hooper de juiste keuze als regisseur: "Ik denk dat het alleen maar gedaan kan worden door een regisseur als Tom Hooper. Hij begrijpt het spektakel van Cats."

Hooper zelf legt uit waarom hij de film maakt: "In het midden van deze ongelooflijk vermakelijke, komische, fantastische musical zit een erg actueel verhaal over de belangrijkheid van inclusie en verlossing." Verder zien we in de clip een aantal gigantische stoelen en tafels, waardoor de acteurs zich begeven in een wereld die groter is dan zijzelf. Een techniek die we ook kennen van Lord of the Rings.

Geen 'echte' blik
De video biedt 3 en een halve minuut interviews en beelden, maar toch hebben we niet echt een goede indruk gekregen van hoe de film er echt uit zal zien. We zien geen kostuums, geen katten, geen make-up. Terwijl dat juist de kracht is van de musical Cats. We zullen tot vrijdag moeten wachten om een goede inschatting te maken, want dan kunnen we de trailer verwachten.

Cats zelf verschijnt op 19 december in de bioscopen, hopelijk dan wel met snorharen en staarten.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

nicolaas1982

Avatar

Eindelijk weer een musicalfilm om naar uit te kijken!
Grandioze cast moet ik zeggen.

Sunspot

Avatar

Ze is wel aantrekkelijk, maar lijkt ook weer op een rat, dat gezicht

nieuwslaatste nieuws

meest populair