Algemeen

Producent klaagt Warner Bros. aan vanwege hun 'It' remakes

De studio zou hem miljoenen dollars schuldig zijn.

door Wouter Drummen om 14:57 in Algemeen
De horrorfilm It werd in 2017 erg goed onthaald. Recentelijk verscheen ook de nieuwste trailer van It: Chapter 2, die dit jaar nog uitkomt. Toch heeft de studio die achter de films zit, Warner Bros., nu een rechtszaak aan zijn broek hangen.

Deze is afkomstig van een producent, Larry Sanitsky, die meewerkte aan de originele It miniseries. Volgens hem is zijn contract verbroken door Warner Bros. In de jaren tachtig startte hij namelijk met zijn collega Frank Konigsberg het bedrijf Telepictures op. Zij wisten destijds de rechten te bemachtigen van Stephen King's It. Zij hadden toen een contract getekend waarin stond dat zij altijd betrokken zouden blijven bij alle sequels, spinoffs of remakes van It. Desondanks heeft Warner Bros geen contact opgenomen.

De aanklacht
Koningsberg stierf in 2016, maar Sanitsky zet de rechtszaak door in hun beider naam. Zo zouden ze normaalgesproken 10 procent moeten krijgen van het totaalbedrag van elke remake, wat op zou lopen tot tientallen miljoenen dollars. Warner Bros. heeft nog niet op de aanklacht gereageerd.

4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

CaptainCab

Avatar

Het probleem hier is dat de nieuwe films technisch gezien geen remakes van de mini-serie zijn, maar re-interpretaties van het boek

ThysRomani

Avatar

Dat moet het leger advocaten van Warner Bros. bewijzen in de rechtbank. Ben wel benieuwd. Kan maar zo de andere kant op vallen en dan is 10% erg veel geld!

GreenHornet

Avatar

Ze hebben wel gelijk als het in contract staat

Ereptile

Avatar

Zo zouden ze normaalgesproken 10 procent moeten krijgen van het totaalbedrag van elke remake, wat op zou lopen tot tientallen miljoenen dollars.


Dit is de rede. Niets meer, niets minder...

NieuwsFilm

meest populair