Celebrity

Sharon Stone over de beroerte die haar bijna fataal werd

De actrice heeft het openhartig over de gevolgen van haar beroerte.

door FilmTotaal om 16:08 in Celebrity
Sharon Stone was voornamelijk bekend in de jaren negentig, toen ze te zien was in films zoals o.a. Total Recall, Casino en Basic Instinct. De laatste jaren doet ze het heel wat rustiger aan, maar volgens de 61-jarige Stone werd ze ook compleet genegeerd nadat ze een levensbedreigende beroerte had gehad.

De actrice was recentelijk als spreker aanwezig op het Alzheimer's evenement in Hollywood, waar zij opkwam voor het Women's Brain Health Initiative. Zo zei zij: ''Dit is waarom ik het doe. Mijn oma heeft een beroerte gehad. Mijn moeder heeft een beroerte gehad. En ik heb een beroerte gehad. Ik heb hersenbloeding gehad die negen dagen geduurd heeft''.

Genegeerd
''Mensen waren helemaal niet sympathiek en toonden totaal geen medeleven. Ik denk dat bijna niemand weet hoe gevaarlijk zo'n beroerte is en hoe lang het duurt er weer bovenop te komen. Ik had er in ieder geval zeven jaar voor nodig. Het was een lastige periode voor me, met de nodige professionele en persoonlijke problemen. Zo moest ik bijvoorbeeld vechten om het voogdijschap van mijn zoon''.

''Ik ben zo dankbaar dat Bernard Arnault mij gered heeft. Hij bood me een contract aan bij Dior. Maar ik moest alsnog mijn huis verkopen en ik ben alles wat ik had kwijt geraakt, o.a. dus ook mijn plaats in de filmwereld. Ik was eerst de meest bekende filmster. Eerst waren Princess Diana en ik wereldberoemd. Zij overleed en ik kreeg een beroerte. En we zijn nu allebei vergeten''.

Kantje boord
Stone wist in eerste instantie niet hoe ernstig het was, maar spoort nu andere mensen aan beter op te letten: ''Als je echt erge hoofdpijn hebt, moet je naar het ziekenhuis. Ik deed dat niet. Ik ging pas de derde of vierde dag van mijn beroerte. Gedurende die periode sterven de meeste mensen. Ik had één procent overlevingskans. Ze wisten niet of ik überhaupt die maand zou doorkomen''.

NieuwsFilm