Celebrity

Quentin Tarantino wist niet of DiCaprio hoofdrol zou accepteren in 'Once Upon a Time in Hollywood'

De acteur heeft de projecten voor het uitkiezen, maar speelt niet in zo heel veel films...

door FilmTotaal om 09:14 in Celebrity
Nog eventjes wachten en dan is het zover. Over een maand kunnen we eindelijk genieten van Quentin Tarantino's negende film, Once Upon a Time in Hollywood. De cast is gigantisch indrukwekkend. Zo is de hoofdrol van de film weggelegd voor Leonardo DiCaprio, een van de meest geliefde acteurs van vandaag de dag. Om die reden wist Tarantino niet zeker of hij die rol wel rol zou accepteren.

DiCaprio staat er om bekend altijd goed zijn rollen uit te kiezen en gaat alleen maar voor kwaliteit. Zijn Oscar voor beste acteur in The Revenant won hij vier jaar geleden en sindsdien heeft hij het rustig aan gedaan. Dat is volgens Tarantino niet meer dan logisch: ''Wat ik zo goed vind van Leo is dat hij niet elk jaar meerdere films maakt. Dat is zo speciaal aan hem en dat maakt hem uniek. Al Pacino en Robert De Niro waren ook zo in de jaren zeventig. Zij wilden niet perse voor veel films gaan. Zij hadden de projecten voor het uitkiezen en kozen voor de beste films. Het feit dat Leo dan voor mijn film kiest betekent dan volgens mij ook dat het met deze film wel goed komt!''

Vol lof
''Ik had hem vanaf het begin in gedachten voor de hoofdrol'' gaat Tarantino verder: ''Maar dat betekent natuurlijk niks. Ik wist niet of hij de rol zou accepteren. Ik bedoel, iedereen wil met hem samenwerken''. Martin Scorsese, die eveneens al meerdere malen met DiCaprio heeft gewerkt, is ook vol van de acteur:

''Weet je wat zo speciaal is aan Leo? Ik zeg hem dit altijd: hij is een natuurlijke screen actor. Hij zou in de stomme films hebben kunnen spelen. Het is de blik op zijn gezicht en hoe hij speelt met zijn ogen. Hij hoeft niks te zeggen, want zijn gezichtsuitdrukking spreekt boekdelen. Alleen al op die manier maakt de kijker contact met hem. Lang niet elke acteur beschikt over die gave''.

NieuwsFilm

meest populair