Waarom 'Men in Black: International' zo geflopt is

Waarom 'Men in Black: International' zo geflopt is

De baas van Sony Pictures vertelt openhartig over het mislukken van de film.

Men in Black: International was niet de megahit waar Sony Pictures op gehoopt heeft. Met een budget van 110 miljoen dollar, bracht de film 245 miljoen dollar op. Erg weinig dus en nu vertelt Sony-baas Tom Rothman waarom de film volgens hem niet slaagde.

"Hebben we een misser gemaakt? Men in Black: International was bepaald geen financiële tegenvaller, want hij verdient aan het eind 250 tot 300 miljoen dollar wereldwijd, maar het is echt allerminst de herstart waar we op gehoopt hadden," aldus Rothman.

Waarom niet gelukt?
Rothman heeft ook wel een idee waarom de film niet echt slaagde. "Ik denk dat het publiek de film echt leuk vond, en dat de cast, vooral Tessa [Thompson] en Chris [Hemsworth] goed werk verricht hebben. Maar ik denk dat het verhaal misschien niet sterk genoeg was. Kijk bijvoorbeeld naar Jumanji, waar een ontzettend sterk idee aan ten grondslag lag. "

Volgens de Sony-baas was de productie van de film niet heel risicovol. Dat komt doordat er twee andere partijen meebetaalden aan de film. "Dat vermindert de risico's behoorlijk. Maar als je risico's weg probeert te nemen, neem je ook creativiteit weg en als je dat doet, neem je succes weg."

Reboot op komst?
Volgens Rothman is de kans dan ook groot dat de franchise terugkeert. "Dus Men in Black blijft heel belangrijk voor ons bedrijf. Het zou mij verbazen als dit de laatste film in de franchise is."

NieuwsFilm

meest populair