Makers 'Halloween' onthullen meer info over de sequels en het einde van de reeks

Makers 'Halloween' onthullen meer info over de sequels en het einde van de reeks

Aan alles komt een eind, ook aan het verhaal van Laurie Strode en Michael Myers.

Wat een verrassing was het toch, de aankondiging dat we ons mogen verheugen op nog eens twee delen uit de Halloween-reeks. De makers blijven dezelfde als bij de film uit 2018: regisseur en co-scenarist David Gordon Green en schrijver Danny McBride. Zij vertellen in een nieuw interview wat we kunnen verwachten.

We weten al dat we die twee films, Halloween Kills en Halloween Ends, mogen verwachten met Halloween in respectievelijk 2020 en 2021. Maar men begint straks al met filmen. "We starten in september en we nemen ze back-to-back op, met een adempauze tussenin. Maar ze komen uit in twee opeenvolgende jaren. Je krijgt dit jaar wat ademruimte, maar de volgende twee jaren worden krankzinnig.", legt Green uit.

Het einde van Halloween?
De titel Halloween Ends zet ons aan het denken: is dit echt de laatste film in de reeks? Waarschijnlijk niet, bekent McBride: "Ik denk dat Michael Myers zo'n iconisch personage is dat niemand behalve [bedenker] John Carpenter ooit zeggenschap over hem zal hebben. Dit zal onze kans worden om met deze personages te spelen, en ik ben er zeker van dat als wij klaar zijn, anderen het zullen overnemen en hetzelfde zullen doen, of hun eigen heruitvinding zullen doen. Michael Myers is iconisch genoeg om dat toe te staan."

Maar wat bedoelen de heren dan met die titel? Zoals zij het zien, komt hun verhaal wel tot een eindpunt. "Men is nooit klaar met het vertellen van het Frankenstein-verhaal, en op dit punt is Michael Myers een klassiek filmmonster. Maar onze Jamie Lee Curtis als Laurie Strode/Michael Myers-saga zal klaar zijn. Het plezier ervan is ook om het te zien eindigen en te weten dat dat kan. Als je het blijft proberen uit te rekken en uit te melken voor het geld, is dat maar saai.", is de uitleg.

Klaar voor de start
Na 2021 valt dus vermoedelijk het doek voor Jamie Lee Curtis en Laurie Strode. Het hele verhaal was al erg vroeg in ontwikkeling. McBride: "Dat was ons plan. Eerst wilden we alle drie de films back-to-back opnemen, maar zodra we de zaak in gang kregen, dachten we bij onszelf: 'We moeten er voor zorgen dat we er één goed kunnen maken, voor we ten onder gaan als we proberen ze alle drie te doen'. Dus staken we al onze moeite in het proberen om de eerste te laten slagen. We spraken er direct over om meer van deze films te doen. We moesten gewoon iedereen op 1 lijn krijgen en kijken of iedereen het eens was met de visie. Gelukkig is iedereen dat."

Nadat ze Halloween maakten, kwamen Green en McBride erachter dat ze genoeg materiaal hadden voor 2 films. "We hadden de ambitie om er twee te doen, met enkele grote ideeën, en toen besloten we dat we moesten kijken of iemand hield van één per keer, en als ze de andere leuk vonden, dan bouwden we daar misschien op verder. En toen dat succesvol was, werden onze aanvullende ideeën die niet geïntegreerd werden in die eerste film, ontwikkeld tot twee. We hebben ze geschreven, en we zijn klaar om van start te gaan.", vult Green aan.

Geen heruitvinding
Op de vraag of de twee sequels zullen verschillen van de film uit 2018, zegt McBride: "Het is gewoon een vervolg. Het vertelt het verhaal, het gaat verder. Het is niet opnieuw een heruitvinding, of iets gelijkaardigs. Het is deze wereld die we gevestigd hebben, en dan gaat het verder met de gebeurtenissen van de eerste film."

Twee onvervalste sequels dus. Iets om naar uit te kijken voor volgend jaar en het jaar daarop. En laten we hopen op een waardig einde voor Laurie Strode.



NieuwsFilm

meest populair