FT weet raad: Hoe blijf ik koel bij 40 graden? "Netflix toppers met veel sneeuw en ijs!"

FT weet raad: Hoe blijf ik koel bij 40 graden? "Netflix toppers met veel sneeuw en ijs!"

Airco aan, popcorn erbij en netflixen maar!

Gisteren was het de warmste dag ooit in Nederland en vandaag wordt het weer ontzettend heet. Veel mensen zoeken dan ook naar verkoeling. Gelukkig hoef je daarvoor niet naar het strand of de ijssalon, want ook thuis op Netflix staan een aantal goede films met veel sneeuw en ijs!

The Grey (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Joe Carnahan | Cast: Liam Neeson, Frank Grillo, Dalles Roberts, e.a. | Direct naar Netflix
Een groep arbeiders in Alaska vliegt na een klus op een afgelegen terrein terug naar huis. Al snel gaat het echter mis, want hun vliegtuig stort neer. De mannen zijn gestrand in wolvengebied. Ze beginnen aan een zware tocht door de sneeuw en kou, terwijl ze achterna gezeten worden door de bloeddorstige dieren. The Grey is een spannende survivalthriller en met zoveel sneeuw een absolute aanrader voor de komende dagen!

The Thing (2011)
Bekijk de afbeeldingRegie: Matthijs van Heijningen Jr. | Cast: Mary Elizabeth Winstead, Joel Edgerton, Ulrich Thomsen, e.a. | Direct naar Netflix
The Thing is een prequel op de horrorklassieker van John Carpenter uit de jaren tachtig. Een studente sluit zich aan bij een Noors onderzoeksteam dat in Antarctica een ruimteschip heeft gevonden. Daar vinden ze ook afschrikwekkend creatuur in het ijs. Het monster blijkt nog te leven en opent de jacht op de onderzoekers. The Thing is een prima horrorfilm met leuke hommages aan het origineel. En aangezien het verhaal zich op Antarctica afspeelt, is hij ook een welkome verkoeling!

The Hateful Eight (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Quentin Tarantino | Cast: Samuel L. Jackson, Kurt Russell, Channing Tatum, e.a. | Direct naar Netflix
Jaren na de Amerikaanse Burgeroorlog komen een premiejager en zijn gevangene in een sneeuwstorm terecht. Ze schuilen bij een postkoetshalte met zes ongure figuren. Deze western, van niemand minder dan Quentin Tarantino, speelt zich dus grotendeels af in een landschap vol sneeuw. Ideaal om bij te komen van dit warme weer! Tevens kun je dan ook nog eens genieten van een topfilm.

The Revenant (2015)
Bekijk de afbeeldingRegie: Alejandro González Iñárritu | Cast: Leonardo DiCaprio, Tom Hardy, Will Poulter, e.a. | Direct naar Netflix
Een pelsjager probeert wraak te nemen op een gewetenloze huursoldaat die hem voor dood achterliet langs de Missouri. Zijn zoektocht leidt hem door een enorm uitgetrokken en woest landschap. The Revenant is een film vol schitterende cinematografie, zodat je extra van het besneeuwde, ijzige landschap kunt genieten. En dat is nodig, met deze extreme temperaturen!

NieuwsFilm

meest populair