'Joker' wordt nu al getipt als een Oscar kandidaat: wat staat ons te wachten?

'Joker' wordt nu al getipt als een Oscar kandidaat: wat staat ons te wachten?

De verwachtingen zijn hooggespannen.

Joker is dit jaar een opvallende titel in de competitie van het Filmfestival van Venetië. De organisatie noemt de film met Joaquin Phoenix in de titelrol de 'meest verrassende film' van dit jaar. Is Joker hierdoor ook een gegarandeerde kandidaat voor de Oscars?

Alberto Barbera, artistiek directeur van het Filmfestival van Venetië, weet het zeker: Joker gaat hoge ogen gooien. De film gaat in première op het oudste filmfestival ter wereld en is ook geselecteerd voor de competitie. En dat is bijzonder, want Warner Bros., die de film produceert, kiest er normaal voor om niet mee te doen met zijn topfilms. Zo deed A Star Is Born vorig jaar niet mee.

Barbera weet te vertellen dat Warner Bros. aanvankelijk twijfelde. Toch wist regisseur Todd Phillips (The Hangover) de studiobazen schijnbaar vrij snel te overtuigen. "Het boeit me niet dat ik het risico loop om te verliezen. Ik weet wat ik in handen heb, dus waarom zouden we het niet doen?" zou Phillips hebben gezegd.

Bekijk de afbeelding
Gegarandeerde kanshebber Oscars
Barbera denkt dat Warner Bros. goud in handen heeft en verwacht dat de film, ondanks zijn duistere en gewelddadige toon, ook succesvol zal zijn bij de Oscars. "Deze film is echt verrassend en ambitieus en gaat direct door naar de Oscars", meent hij.

Er dingen in totaal 21 films mee naar de Gouden Leeuw. Het Filmfestival van Venetië begint op woensdag 28 augustus en duurt tot zaterdag 7 september. Joker verschijnt op 4 oktober in de Nederlandse bioscopen!

NieuwsFilm

meest populair