'Fast & Furious' gaat straks gewoon de ruimte in!

Althans, het is mogelijk als het maar realistisch blijft.

Het kan echt gebeuren dat de volgende Fast & Furious-film de ruimte in gaat. Schrijver Chris Morgan, die de serie ook produceert, vertelde dat alles mogelijk is in de toekomst. Daarmee reageert Morgan op een veelgemaakte grap rond de franchise.

Het lijkt er met de F&F-film meer en meer op dat niets onmogelijk is. Zo zagen we al eens auto's tegen een onderzeeboot racen en zagen we een racewagen tussen twee gebouwen in springen. Niets is dan ook onmogelijk, volgens schrijver en producent Chris Morgan.

De ruimte in?
"Alles is mogelijk," begon Morgan tijdens een interview met Polygon. "Echt, alles. Het moet gewoon cool en het moet goed zijn. Dat is de achterliggende gedachte." Maar er zijn ook grenzen volgens Morgan en die liggen in wat er fysiek mogelijk is.

"Er is maar één grens voor mij. Ik ben een man van grote actie en fan daarvan. Maar ook van de natuurwetten," ging Morgan verder. "Ik denk dat er een grens ligt voor mij bij het feit dat wij soms spelen met die natuurwetten, maar ze nooit echt verbreken. Hoe je dat dan bepaalt? Nou ja, voor mij gaat het erom dat een grote actiescène niet fysiek absurd is en dat er niet iets gebeurt dat fysiek onmogelijk of absurd is, waardoor het publiek uit de film raakt. Dat je ineens niet meer van de film kan genieten en niet meer om de personages geeft."

Vliegtuig neerhalen?
Een voorbeeld van Morgan wat mogelijk is, ligt in de scène in Fast & Furious 6, waarin Gisele (Gal Gadot) en Han (Sung Kang) achter een vliegtuig aan racen. Die actiescène duurde zo lang, dat fans uitrekenden dat de landingsbaan dan dik vijftig kilometer lang moest zijn.

"Dat is leuk om over na te denken," legde Morgan uit. "Maar waar mensen aan dachten op dat moment in de film, was of ze dat vliegtuig echt wilden neerhalen. Mensen maakten zich zorgen om Han, Gisele en de rest. Dat betekent voor mij dat het een goede actiescène is. Dus daar zijn we heel precies in. Niets is onmogelijk, zolang het publiek maar geïnteresseerd blijft."

NieuwsFilm

meest populair