Algemeen

Rosa Salazar wil verder met 'Alita: Battle Angel'

De actrice wil Alita spelen "tot haar laatste adem"

door Niels van Arkel om 07:52 in Algemeen
Alita: Battle Angel is het passie project van James Cameron. Jarenlang plande hij het project, maar uiteindelijk kon hij alleen de producentenrol vervullen. Al heel lang had hij Rosa Salazar (Jamesy Boy) op het oog voor de rol van Alita. Nu zij zich vast heeft gebeten in de rol, laat ze niet meer los.

Daarom verbaast het ons ook niets dat Salazar graag weer opnieuw in de rol van Alita wil kruipen. "Ik zou Alita willen spelen tot mijn laatste adem. En volgens mij kan dat ook, door al die motion capture." vertelt Salazar aan Slashfilm.

Helaas heeft Salazar nog niets gehoord over een eventuele Alita sequel:"Nee, nog niks over gehoord. Ik weet ook niet of James en Robert (Rodriguez, de regisseur van de film) iets van plan zijn."

De overname van Disney zal het project niet bevorderen. Dat weet ook Salazar: "Ja, die overname was zo groot. Het is niet slim om nu Alan Horn (vice-voorzitter van de Walt Disney Studios) op te bellen en te zeggen: He bro! Wat dacht je van Alita 2?"Alita: Battle Angel is nu op DVD, Blu-ray en digitaal te krijgen.

10 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Deel 1 was niet veel soeps, maar als ‘ie financieel succesvol was lijkt me een sequel niet ondenkbaar. Gewoon doen, het publiek is volgens mij groot genoeg.

Zembo

Avatar

@ Maac

Ik vond deze film juist heel goed en verfrissend. Om eerlijk te zijn vond ik deze film beter dan de eerste 2 uren van Avengers Endgame.

Da Villain

Avatar

Ondanks dat Alita af en toe wat cheesy momenten had (voornamelijk de love interest en sommige dialogen), heb ik me toch zeer vermaakt. Ik denk dat je deze film ook niet moet kijken voor het verhaal of voor de logica, maar puur voor de special effects en actie. En dat is iets wat absoluut geslaagd is. Voor mij is een hoogtepunt de race.

Master Of Films

Avatar

Niet geheel eens met de look van Alita, maar het was imho toch een geslaagde en respectvolle verfilming van de manga. Salazar deed het prima als Alita.

Maac

Avatar

@Zembo
Ik was best te spreken over de effecten en de actiescènes. Verder vond ik er weinig goed aan; slecht script, te weinig karakterontwikkeling en worldbuilding (hier was men blijkbaar zeer over te spreken, geen idee waarom) en ik vond het acteerwerk eerlijk gezegd zeer ondermaats.
Ben niet goed bekend met het bronmateriaal, maar ik had hier best een (mini)serie van willen zien. Dan hadden ze meer tijd kunnen nemen om dit universum wat uit te werken. Maar, nogmaals, volgens mij genoeg geïnteresseerden voor een tweede deel, dus mijn zegen hebben ze.

Filmbuff1962

Avatar

Zou graag meerdere delen zien.
Special effects zijn inderdaad erg goed. Ben wel benieuwd hoe het verhaal zich verder ontwikkelt.

Artificialis

Avatar

Alita: Battle Angel is zeker niet het meesterwerk dat Blade Runner 2049 was, maar wel een goede vertaling van de manga. Een vervolg is zeker welkom. Maar zal Disney na alle miljarden nog geïnteresseerd zijn in een film met een box office van 'slechts' 404 miljoen dollar?

p.s. En ik ben wel bekend met het bronmateriaal en kan bevestigen dat ze zich aan de content van de eerste twee boekjes hebben gehouden.

Dolf IJnstein

Avatar

Sorry, maar, als je de manga en anime kent snapt je pas hoe goed die film is gemaakt. Juist met het "zoetsappige" er in.

Maac

Avatar

^Maar als je het bronmateriaal moet kennen om de film op waarde te schatten is het toch geen goede film?

Het kan zijn dat het bijzonder trouw is gebleven aan de manga, maar dat maakt de film voor mij niet beter, de manga juist even slecht.

NieuwsFilm

meest populair