Nieuwe regisseurs gevonden voor 'Dungeons & Dragons'-film

Nieuwe regisseurs gevonden voor 'Dungeons & Dragons'-film

De eerder aangestelde Chris McKay is alweer vertrokken.

Jonathan Goldstein en John Francis Daley maakten al eens een film over spelletjes, en nu gaan ze dat schijnbaar nog een keer doen. De regisseurs van de komedie Game Night (2018) gaan voor Paramount aan de slag met de nieuwe Dungeons & Dragons-film.

Goldstein en Daley zouden eerst nog de superheldenfilm The Flash maken voor Warner Bros., maar besloten hier onlangs van af te zien. Vandaar dat de heren nu tijd hebben voor een potje Dungeons & Dragons.

Er wordt al sinds 2015 gewerkt aan een nieuwe Dungeons & Dragons-film, destijds nog door Warner Bros. In 2017 werd het project overgenomen door Paramount, waar een jaar later Chris McKay (The Lego Batman Movie) werd aangesteld als regisseur. Hij is inmiddels vertrokken, waardoor Goldstein en Daley in beeld zijn gekomen.

In 2000 kwam er al eens een live-action verfilming van Dungeons & Dragons uit, met in de hoofdrollen Justin Whalin, Marlon Wayans, Thora Birch en Jeremy Irons. De kritieken waren niet mals, zowel van de critici als het publiek. Toch kwamen er twee direct-to-VOD sequels achteraan: Dungeons & Dragons: Wrath of the Dragon God (2005) en Dungeons & Dragons 3: The Book of Vile Darkness (2012).

Het spel Dungeons & Dragons, ontworpen door Gary Gygax en Dave Arneson, werd gelanceerd in 1975. Het betekende het begin van de nog steeds uitermate succesvolle role-playing game-industrie.

NieuwsFilm

meest populair