Celebrity

Tarantino neemt maatregelen om spoilers te voorkomen voor 'Once Upon a Time in Hollywood'

Na het lek van 'The Hateful Eight' neemt de regisseur geen enkel risico meer.

door FilmTotaal om 17:01 in Celebrity
Een van dé films van deze zomer is zonder twijfel Quentin Tarantino's Once Upon a Time in Hollywood. Miljoenen mensen kijken uit naar de film, waarvan sommigen probeerden al vroegtijdig het script in te kijken. Dit gebeurde al met Tarantino's vorige film, The Hateful Eight. Om dit te voorkomen nam de regisseur dan ook strikte maatregelen.

Het script van The Hateful Eight verscheen namelijk al op het internet voordat de film uitgebracht werd. Als gevolg hiervan moest Tarantino een deel van het script aanpassen. De regisseur wilde dit voor zijn nieuwste film koste wat het kost voorkomen en daar horen dan ook strenge maatregelen bij.

Niks bekend
Zijn vaste cameraman, Robert Richardson, liet zich erover uit. Volgens hem was er maar één echt scenario, dat Tarantino in een kluis opborg. Ook mochten enkel de hoofdrolspelers, Leonardo DiCaprio, Brad Pitt en Margot Robbie, het op voorhand volledig lezen. Al was dit wel bij Tarantino thuis en in zijn aanwezigheid. De rest van de cast en crew tastte echter volledig in het duister.

Richardson mag dan wel ook al jarenlang werken met Tarantino en bevriend met hem zijn, hij kreeg zelf ook pas twee maanden voor de opnames de ontknoping van het verhaal te horen. Toch hoorde hij toch nog bij de eersten, aangezien er heel wat castleden pas de dag ervoor, of zelfs op de dag van de opname zelf, pas hoorden wat er precies ging gebeuren.

NieuwsFilm

meest populair