Tekenaars originele 'Lion King' (1994) zijn totaal niet blij met de remake

Tekenaars originele 'Lion King' (1994) zijn totaal niet blij met de remake

"Het is vrij triest dat de aandeelhouder nu bepaalt welke films er worden gemaakt. Disney wil alleen nog maar geld verdienen."

Hoewel The Lion King binnen twee weken tijd wereldwijd al meer dan een miljard dollar heeft opgeleverd, is niet iedereen even blij met de remake. Zo zijn de tekenaars van de originele Lion King uit 1994 totaal niet te spreken over de nieuwe versie.

Meerdere tekenaars van de tekenfilm uit de jaren negentig werden gevraagd wat ze van de remake vinden en in veel gevallen was de reactie allesbehalve positief. Naast kritiek op de remake zelf winden ze zich ook op over het feit dat ze totaal niet worden erkend voor hun werk, wat vooral frustrerend is aangezien er heel veel shots uit het origineel letterlijk zijn overgenomen in de nieuwe film.

Totaal niet blij
Van de dertien tekenaars die werden benaderd door IndieWire, bleef het merendeel anoniem uit angst voor het verliezen van hun baan. Eén ervan zei: "Ik breng mezelf alleen maar in de problemen als ik iets zeg over de andere versie." Een andere zei: "De mensen achter de originele versies van deze films zijn totaal niet blij met de 3D-remakes. Misschien zou de situatie anders zijn als we er iets voor terug zouden zien."

Tekenaar David Stephan, die verantwoordelijk was voor het design van de hyena's en de legendarische Circle of Life-beginsequentie in de originele film, zei het volgende:

"Het doet best een beetje pijn. Het is vrij triest dat de aandeelhouder nu bepaalt welke films er worden gemaakt. Disney wil alleen nog maar geld verdienen, wat voor de artiesten best teleurstellend is. Zeker omdat Disney een studio is die ooit bekendstond om haar originaliteit en kunst. Als je de kleine Simba ziet rondlopen, dat is gewoon te echt. En dan begint hij te praten en dat deed me denken aan die oude natuurfilms waarin stemmen waren ingesproken en je de lippen zag bewegen. Ik vond het er gewoon goedkoop uitzien. Ze hebben elke vorm van expressie er gewoon volledig uitgehaald. Dat heeft de film absoluut geen goed gedaan."

Gezien het succes van The Lion King en veel van de andere live-action remakes die Disney de laatste jaren heeft uitgebracht, ziet het er toch echt naar uit dat er nog velen zullen volgen. Ben je na het lezen van dit artikel nog steeds benieuwd? The Lion King draait nu in de Nederlandse bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair