'Gekrenkte Kevin Spacey haalt bizarre stunt uit in museum' (video)

'Gekrenkte Kevin Spacey haalt bizarre stunt uit in museum' (video)

Spacey droeg afgelopen vrijdag een gedicht voor in een museum.

De gevallen acteur Kevin Spacey heeft voor het eerst nadat hij werd beschuldigd van seksueel misbruik een publiek optreden gegeven. In een museum in Rome droeg hij op uitnodiging twee keer een gedicht voor waarin hij volgens sommigen zijn wandaden lijkt toe te geven.

Kevin Spacey (60) heeft afgelopen vrijdag tweemaal het gedicht 'The Boxer' voorgedragen voor een select gezelschap. Dat deed hij op uitnodiging van dichter Gabriele Tinti. Het gedicht bevat onder meer de volgende strofe:



"Ik verbijsterde het land, liet arena's trillen, scheurde mijn tegenstanders aan flarden. Ik verlichtte de duisternis, verzamelde beledigingen, dwong applaus af. Niet iedereen kan dat, of eigenlijk niemand. Toch is het leven niet zo beangstigend voor degenen die nog nooit een risico hebben durven te nemen"



Nietszeggend
Een aantal journalisten was ook uitgenodigd om het optreden bij te wonen. Spacey zou na afloop ook een paar nietszeggende interviews hebben gegeven. Een journalist van The Daily Beast omschrijft Spacey als iemand die zijn schuld niet inziet. "Deze voordracht leek zowel een bekentenis als een toneelstuk", schrijft ze na afloop. "Hij maakte het duidelijk dat hij geen berouw voelde, ondanks dat zijn carrière na de beschuldigingen van seksueel misbruik zo goed als over is".

Zaak geseponeerd
Spacey werd in oktober 2017 door diverse mannen beschuldigd van seksueel misbruik. Eén zaak leidde uiteindelijk ook tot een rechtszaak. Deze werd vorige week echter geseponeerd, omdat de desbetreffende man zich maar bleef beroepen op zijn zwijgrecht en na overleg met zijn advocaten had besloten de rechtszaak toch maar te stoppen. In Engeland is de politie nog wel bezig met een onderzoek naar zes aanklachten.

De video van Spacey's optreden kun je eventueel hier bekijken!

NieuwsFilm

meest populair