Wachowski's werken niet mee aan 'The Matrix'-reboot

Maar gunnen de makers het beste.

Lilly Wachowski, een van de twee regisseurs van de The Matrix-trilogie, hoopt dat de aanstaande vierde film in de reeks beter wordt dan alles wat we tot nu toe voorbij zagen komen in de franchise. Lilly schreef, regisseerde en bedacht de oorspronkelijke trilogie samen met haar zus Lana. Zij werkt echter niet mee aan de nieuwe versie.

Dat vertelde ze tegenover de site Slash Film, dat haar kon interviewen na afloop van een panel van de Television Critics Association. Eerder hintte stuntman (en ondertussen regisseur) Chad Stahelski ernaar dat de Wachowski's mogelijk aan de nieuwe film zouden meewerken. Dat is niet het geval. "Daar heb ik het wat te druk voor," vertelde Lilly tegenover Slash Film.

Beter dan het origineel
De hoop van Wachowski is dat de nieuwe film beter wordt dan wat vooraf ging. "Ik vind het geweldig als verhalen de wereld in gaan en daarna op verschillende manieren terugkomen. Dat is waar het vertellen van verhalen voor mij om draait. Ik maak onderdeel uit van iets groters, voel me niet alsof ik eigenaar ben van dit soort dingen. Dus als iemand een verhaal wil vertellen, kan ik niet wachten. Ik hoop dat het beter wordt dan het origineel."

NieuwsFilm

meest populair