Hollywood woedend op Trump na zoveelste dodelijke schietpartij

Hollywood woedend op Trump na zoveelste dodelijke schietpartij

De sterren roepen op tot actie!

Hollywood is klaar met het slappe wapenbeleid van de Republikeinse president Donald Trump. Na de zoveelste dodelijke schietpartij in Amerika roepen veel sterren op tot actie.

Amerika is de afgelopen dagen opnieuw opgeschrikt door een tweetal heftige schietpartijen. Een schutter opende in Dayton (Ohio) het vuur in een bar en doodde negen mensen. Een dag eerder was het ook al raak toen een (vermoedelijk extreemrechtse) schutter twintig mensen om het leven bracht in een Walmart-filiaal in El Paso (Texas). De autoriteiten hebben deze incidenten bestempeld tot terroristische aanslagen.

Hollywood klaar met wapenbeleid Trump
Vanuit heel het land volgde een oproep voor een strenger wapenbeleid. Ook vele Hollywoodsterren hebben president Trump gevraagd om actie. Het is in Amerika vrij eenvoudig om zware wapens te kopen en dat moet snel veranderen, menen zij. "De enige manier om wetgeving op nationaal niveau te realiseren is met een Democratische president", schrijft Lion King-regisseur Jon Favreau.

"Mijn hart is gebroken. Deze waanzin zal nooit stoppen", begint acteur Josh Gad zijn emotionele bericht op Twitter. "Je kunt overal in dit land het slachtoffer worden van wapenterreur. Ons land is kapot. We zitten gevangen in de duisternis van onze onwil om onszelf af te vragen waarom deze aanslagen maar blijven plaatsvinden".

Chris Evans herinnert zijn volgers aan de houding van Trump aangaande het gebruik van wapens. Bij een bijeenkomst lachte de president toen een van zijn supporters schreeuwde dat migranten neergeschoten zouden mogen worden om hen tegen te houden.


Trump lijkt het wapenbeleid dan ook weinig serieus te nemen.

NieuwsFilm

meest populair