Is Richie verliefd op Eddie in 'It: Chapter Two'?

Is Richie verliefd op Eddie in 'It: Chapter Two'?

Krijgt 'It: Chapter Two' een nieuw LHBTI-personage?

Fans weten het zeker; Richie (Finn Wolfhard) had gevoelens voor zijn maat Eddie (Jack Dylan Grazer) in It (2017). Een nieuwe tv spot voor It: Chapter Two lijkt daar ook op te hinten en er is meer bewijs dat Richie een nieuw LHBTI-personage wordt.

In de nieuwe tv spot krast de jonge Richie 'R + ...' in het hout van een brug. De beelden tonen niet welke letter achter het plusteken komt te staan, maar dankzij een setfoto weten we dat het om een 'E' gaat. Veel fans vermoeden dat dit de initialen van Richie en Eddie zijn en dat Richie dus stiekem verliefd is op zijn vriend.

Hoewel Richie in het boek heteroseksueel is, zou het niet heel verrassend zijn als de makers hebben gekozen voor deze route. In een eerdere versie van het script van It, waarin zowel het verhaal van de kinderen als volwassenen werd behandeld, was Richie namelijk ook expliciet homo- of biseksueel.

Meer LHBTI-representatie
Overigens zou Richie niet het enige LHBTI-personage in de film zijn. Het is namelijk bekend dat It: Chapter Two de beroemde moord op Adrian Mellon (Xavier Dolan) ook behandelt. Hij en zijn vriend worden lastiggevallen door een stel bullebakken op Derry's jaarlijkse festival, waarbij Adrian uiteindelijk in een rivier wordt gegooid waar Pennywise (Bill Skarsgård) hem opwacht.


In It: Chapter Two worden de volwassen versies van Richie en Eddie gespeeld door respectievelijk Bill Hader en James Ransone. De horrorfilm verschijnt op 5 september in de bioscopen.

NieuwsFilm

meest populair