Algemeen

'Fury'-regisseur maakt opnieuw WO2-tankfilm met 'El-Alamein'!

David Ayer zal naar verwachting eerst nog Bright 2 maken.

door Zilko Tarici om 09:12 in Algemeen
Met tankfilm Fury leverde David Ayer in 2014 een van de betere oorlogsfilms van de laatste jaren af. De regisseur keert nu terug naar het sub-genre met Lionsgate-productie El-Alamein.

Ayer, ook regisseur van o.a. Suicide Squad, maakt de film, die gaat over de epische, bloederige slag om het Suez kanaal tijdens de Tweede Wereldoorlog. Duistland stuurde veldmaarschalk Erwin Rommel naar het oosten om de waterweg die het Middellandse Zeegebied verbindt aan de Rode Zee toe te eigenen. De geallieerden werden echter dezelfde kant opgestuurd, wat leidde tot de veldslag van El-Alamein. Hier namen Britse, Indiase, Australische, Nieuw-Zeelandse en Zuid-Afrikaanse troepen het opnemen tegen Duitse en Italiaanse soldaten.

Opnames beginnen over een dik half jaar
Het script van El-Alamein werd geschreven door David Self. De meest recente versie van het script is echter van James Coyne. Lorenzo di Bonaventura, Thomas Augsberger en Mark Vahradian produceren de film, waarvan de opnames begin 2020 van start moeten gaan.

8 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Mas7

Avatar

Fury was top, ondanks het in sommige ogen “niet realistische eindgevecht”.

Brute film!

Sparrow_LW

Avatar

^ eens ..... Fury was top.... ben erg benieuwd naar deze film,.... de slag bij El Alamein, maar even kijken of ik een documentaire kan vinden en mijn WO2 kennis weer wat opfrissen.

Zembo

Avatar

Laat maar komen. Ook ik vond Fury helemaal top.

noah81

Avatar

Fury was echt ruk. Vooral het einde sloeg nergens op. Dus het kan in ieder geval alleen maar beter worden

Decepticon

Avatar

Fury is een topfilm, heel spannend, constant, met hele goede vertolkingen van de acteurs.
Deze kan ook weer goed worden, alleen die Transformers producenten baart me een klein beetje zorgen.

Goov25

Avatar

Goed nieuws! Fury was een erg sterke film, dus hier ben ik heel erg benieuwd naar!

Eddie Singer

Avatar

Een nieuwe 'filmbron'...de 2de wereldoorlog met wel een miljoen verhaal-mogelijkheden...en '1917' over de 1ste wereldoorlog komt er aan. Misschien wel eens verfrissend na alle 'superheldenfilms'.

Sunspot

Avatar

Was een vet goeie film, alleen dat eindgevecht was beetje nep denk, 1 sherman tegen al die gasten, ze hadden zelfs die special tank penetrerende dingen, kan even niet op naam komen.

Maar verder goed

NieuwsFilm

meest populair