'Joker' wordt waarschijnlijk een megahit voor DC

'Joker' wordt waarschijnlijk een megahit voor DC

De eerste box office voorspellingen zijn binnen!

De eerste box office voorspellingen voor Joker zijn uiterst goed. Sterker nog, het lijkt erop dat de film een beter openingsweekend zal beleven dan Aquaman, wat de grootste hit in het DC-filmuniversum tot nu toe is. Mogelijk gaat deze film van regisseur Todd Phillips de boel overtreffen.

Warner Bros. heeft veel vertrouwen in de film, waarin Joaquin Phoenix de titelrol op zich neemt. De film draait dan ook op diverse filmfestivals en zou misschien zelfs mee gaan dingen naar enkele Oscars. Kortom: het moet bijna wel een succes worden en het begint er steeds meer op te lijken dat 't wel goed komt.

Box office voorspelling
Box Office Pro voorspelt dat de film debuteert met een openingsweekend van 77 miljoen dollar. Dat is indrukwekkend, want Aquaman verdiende tijdens zijn eerste drie dagen in december 67,8 miljoen dollar. Zo bezien ziet het er goed uit voor deze DC-film, want Aquaman was wereldwijd goed voor een opbrengst van 1,14 miljard dollar.

Joker speelt zich af in 1981. Een mislukte stand-up komiek wijdt zich aan een leven van misdaad en chaos in Gotham City en verwordt langzaamaan een angstaanjagend figuur en uiteindelijk zelfs een legende. Vanaf 3 oktober in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair