Speelduur 'Star Wars: The Rise of Skywalker' lijkt al bekend

Speelduur 'Star Wars: The Rise of Skywalker' lijkt al bekend

Hoe lang heeft J.J. Abrams nodig om het verhaal af te ronden?

Eerder deze week hield de Academy of Scoring Artists een bijeenkomst over de muziek van Jurassic Park (1993). John Williams componeerde de uiterst herkenbare muziek voor die film. Zijn broer, Don, die geregeld als percussiespeler meewerkte aan muziek van zijn broer, vertelde tijdens de bijeenkomst ook over het volgende grote project van zijn broer: Star Wars: The Rise of Skywalker. Het lijkt erop dat daardoor de speelduur bekend is.

The Rise of Skywalker breit een einde aan het verhaal van de Skywalker-familie en aan de strijd tussen de Jedi en de Sith. Regisseur J.J. Abrams heeft daar volgens Don zo'n 135 minuten voor nodig. Hij vertelde namelijk het volgende: "[mijn broer] moet zo'n 135 minuten aan muziek schrijven. Dat zegt je iets over de speelduur van de film." Verder zei hij dat het om "top-to-bottom muziek gaat."

Wat zegt het precies?
Als het daadwerkelijk om top-to-bottom muziek gaat, betekent dat vermoedelijk dat de film niet veel langer zal zijn dan 135 minuten. De achterliggende gedachte is namelijk dat muziek voor de volledige film geschreven wordt. Daarmee wordt de soundtrack van de film ook tweemaal zo lang als voor The Force Awakens en The Last Jedi. Van die films nam de soundtrack ruwweg 78 minuten in beslag.

Als het nieuws daadwerkelijk klopt, dan past de film van J.J. Abrams prima binnen de rest van de trilogie. The Force Awakens duurde ook 2 uur en 15 minuten en The Last Jedi nam 2 uur en 33 minuten in beslag.

NieuwsFilm

meest populair