Algemeen

Speelduur 'Star Wars: The Rise of Skywalker' lijkt al bekend

Hoe lang heeft J.J. Abrams nodig om het verhaal af te ronden?

door Jim Pedd om 22:30 in Algemeen
Eerder deze week hield de Academy of Scoring Artists een bijeenkomst over de muziek van Jurassic Park (1993). John Williams componeerde de uiterst herkenbare muziek voor die film. Zijn broer, Don, die geregeld als percussiespeler meewerkte aan muziek van zijn broer, vertelde tijdens de bijeenkomst ook over het volgende grote project van zijn broer: Star Wars: The Rise of Skywalker. Het lijkt erop dat daardoor de speelduur bekend is.

The Rise of Skywalker breit een einde aan het verhaal van de Skywalker-familie en aan de strijd tussen de Jedi en de Sith. Regisseur J.J. Abrams heeft daar volgens Don zo'n 135 minuten voor nodig. Hij vertelde namelijk het volgende: "[mijn broer] moet zo'n 135 minuten aan muziek schrijven. Dat zegt je iets over de speelduur van de film." Verder zei hij dat het om "top-to-bottom muziek gaat."

Wat zegt het precies?
Als het daadwerkelijk om top-to-bottom muziek gaat, betekent dat vermoedelijk dat de film niet veel langer zal zijn dan 135 minuten. De achterliggende gedachte is namelijk dat muziek voor de volledige film geschreven wordt. Daarmee wordt de soundtrack van de film ook tweemaal zo lang als voor The Force Awakens en The Last Jedi. Van die films nam de soundtrack ruwweg 78 minuten in beslag.

Als het nieuws daadwerkelijk klopt, dan past de film van J.J. Abrams prima binnen de rest van de trilogie. The Force Awakens duurde ook 2 uur en 15 minuten en The Last Jedi nam 2 uur en 33 minuten in beslag.

7 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Guyon2002

Avatar

Er zitten vaak ook zat scènes zonder muziek in een film dus het zal wel veel langer dan 135 minuten worden. Daarnaast lijkt het mij ook nagenoeg onmogelijk om alle rotzooi ''op te ruimen'' in deze tijd

Rafael11

Avatar

Idd, als afsluiting van een hele saga verwacht ik eigenlijk van tweeënhalf uur of langer.

ThEnd

Avatar

De cd’s van TFA en TLJ duren 78 minuten, de muziek tijdens de films zelf is veel langer.

shellghost

Avatar

Ik gok op bijna drie uur bioscoopbezoek. Smiley face

HvO

Avatar

Jammer dat het talent van John Williams verspeeld wordt aan zo'n franchise killing sequel trilogie. Ik kan niet wachten tot deze film financieel faalt en Bob geen andere keuze heeft dan mevrouw Kennedy en heel haar identity politics/SJW gevolg buiten knikkeren.

jordicraft

Avatar

jammer dat t zo kort is

ExtraDip3000

Avatar

Ik kan niet wachten tot deze film binnen no-time het miljard haalt, dan hoor je al die piepers niet meer.

NieuwsFilm

meest populair