Algemeen

'The Lion King' nu de best verdienende live-action Disney-film ooit

Dit jaar is sowieso het beste ooit voor Disney.

door Jim Pedd om 06:35 in Algemeen
The Lion King is nu officieel de best verdienende live-action film van Disney ooit, die niets te maken heeft met het Marvel- of Star Wars-label. Dat meldt Variety vandaag na bestudering van de nieuwste box office cijfers.

Voor de vierde week op rij stond The Lion King in de top drie in de Verenigde Staten. Dat kwam doordat de film nog eens 20 miljoen dollar opbracht daar. Maar wereldwijd staat de verdienste al op 1,33 miljard dollar, waarmee de film Beauty and the Beast heeft ingehaald. Mocht je overigens van de stroming zijn die vindt dat The Lion King een animatiefilm is, dan is het ook in dat opzicht de best verdienende film ooit voor Disney, want de film heeft Frozen (1,28 miljard dollar) dit weekend ook gepasseerd. Verder is het nu, dankzij de verdienste van 473,1 miljoen dollar in de Verenigde Staten, daar de tweede best verdienende film van het jaar.

Recordbrekend jaar
Het is een jaar waarin Disney allerlei records laat sneuvelen. De studio bereikte vorige maand al een recordopbrengst van 8 miljard dollar en is hard op weg naar de 9 miljard. Gezien de bijna gegarandeerde hits als Frozen 2 en Star Wars: The Rise of Skywalker die er nog aan zitten te komen, lijkt dat makkelijk te halen.

Voorlopig zal Disney dan ook de toonaangevende studio blijven die precies weet wat wel en wat niet werkt in de bioscopen.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rutherford

Avatar

Ik kijk al uit naar de reactie van MoF.

McGraig

Avatar

Na de toch wat negatieve recensies vond ik het een ontzettend leuke film die vooral visueel erg sterk is. Het origineel was ook volledig uit mijn geheugen verdwenen dus ik ging er redelijk blanco in.

CaptainCab

Avatar

Het heeft niks met een stroming te maken, geanimeerd is geanimeerd. Je zou denken dat een site als Filmtotaal het verschil zou weten.

Rich Art

Avatar

CaptainCab "... Je zou denken dat een site als Filmtotaal het verschil zou weten."

Je zou denken dat een filmliefhebber het verschil in animatie wel zou weten...

CaptainCab

Avatar

Precies, Rich Art. Een film waar enkel een paar secondes openingsshot live action is gefilmd, en voor de rest op computers is geanimeerd, is gewoon een animatiefilm. Anders kunnen we de Lego Movie ook een live action film gaan noemen. Die komt nog eerder in aanmerking voor de titel.

Ang3l

Avatar

Stop calling it LIVE ACTION!
Het is gewoon een animatie. Alles is CGI.

Rich Art

Avatar

@CaptainCab: Het gaat om de wijze van animeren waar ik op doel. Ik snap dat animatie altijd animatie blijft (of het nou met potlood is of een ronkende PC), maar het verschil in beleving valt niet te ontkennen. Je kunt heel hard roepen dat het animatie is, en gelijk heb je dan zeker, maar het is verrekte lastig te zien en te onderscheiden van de werkelijkheid.

Arnold_FF7

Avatar

Het is geanimeerd en ben nog benieuwd wat SW gaat doen. Zal waarschijnlijk nog minder opbrengen dan SW 8.

Coola

Avatar

Ik ben in ieder geval happy, deze film verdiend het om zoveel geld op te brengen.

Rutherford

Avatar

Het is omdat de originele film geen menselijke personages bevat, dat we hem nu als animatiefilm kunnen bestempelen. Maar de remake ligt gewoon in de lijn van de live-action-remakes van Disney. Hangt er vanaf hoe je het bekijkt.

Artificialis

Avatar

Een natuurdocumentaire met het verhaal, de muziek en dialogen uit The Lion King heeft een prachtige bioscoopbeleving opgeleverd.

Op een groot scherm met een hoge kwaliteit van Dolby Cinema, IMAX of Laser ULTRA is goed te zien hoe goed deze film er uit is komen te zien. De CGI van de Afrikaanse natuur is niet meer van echt te onderscheiden.

The Lion King II: Simba's Pride mag wat mij betreft ook verfilmd gaan worden. Minder goed dan het origineel, dus dit geeft Jon Favreau de kans om meer creativiteit in te zetten dan hij bij deze film heeft hoeven doen.

kevinpy

Avatar

is een animatiefilm

Maac

Avatar

Potato potahto. Het blijft een overgetypt boek dat met een nieuwe kaft meer geld in het laatje sleept.

NieuwsFilm

meest populair