Nieuwe plot hints 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Nieuwe plot hints 'Star Wars: The Rise of Skywalker'

Wat kunnen we verwachten van deze laatste Skywalker-film?

Gisteren vertelde Don Williams, de broer van componist John Williams, die ook meewerkt aan de muziek van Star Wars: The Rise of Skywalker, dat de soundtrack van de film 135 minuten in beslag neemt. Mogelijk is daarmee de speelduur van de film van J.J. Abrams onthuld. Maar hij onthulde ook wat plotdetails.

Volgens Don Williams zal de soundtrack van The Rise of Skywalker namelijk alle negen films die tot de Skywalker-saga behoren samenbrengen. "Ik kan je zeggen dat elk thema dat je ooit gehoord hebt, in deze laatste film gebruikt wordt. Echt allemaal. Leia. Yoda. The Phantom. Darth. Allemaal," vertelde hij.

Goed luisteren
In een aantal gevallen zal je niet direct herkennen naar wiens themanummer je luistert. "Zoals [John Williams] altijd doet, verstopt hij ze. Je moet ernaar zoeken. Je zal ze vinden, maar je moet wel goed luisteren. Waarschijnlijk kijk je de film en hoor je dan iets en denk je ineens: hey, dat zijn twee noten. En dan grijpt het je. En neemt het je mee."

Allicht zullen we daarmee ook personages die de afgelopen films niet meer te zien waren terugkeren. Zo zou Darth Vader weer in een scène kunnen terugkeren, zoals dat in The Force Awakens ook gebeurde. In elk geval is Palpatine (Ian McDiarmid) terug om het onze vrienden moeilijk te maken en hoorden we eerder al dat J.J. Abrams met deze film ook terug zal grijpen op de prequels.

Vanaf 20 december in de bioscoop.

NieuwsFilm

meest populair