Celebrity

Sarah Silverman mocht niet meer aan film werken na opduiken blackface-video

"Ik vocht niet tegen de beslissing."

door FilmTotaal om 19:23 in Celebrity
Op een jammerlijke manier heeft Sarah Silverman (Wreck-It Ralph, A Million Ways to Die in the West) afstand moeten doen van een nieuwe rol in een film. De comédienne legde dat onlangs uit tijdens een podcast. De manier waarop het gebeurd is, is enigszins pijnlijk. Terug in 2007 had de actrice haar eigen show, genaamd The Sarah Silverman Program. In het tweede seizoen tracht ze in één aflevering uit te zoeken of het zwaarder is om joods te zijn of zwart. Vervolgens liet ze zich zwart schminken. Een beeltenis daarvan gaat zo nu en dan het net over. Zonder context komt het bij sommige mensen behoorlijk racistisch aan. Zoals nu.

De 48-jarige Amerikaanse verduidelijkte: "Ik zou onlangs aan een film gaan werken. Twee dagen. Het was een leuke rol in een coole, kleine film. En de dag voordat ik ging beginnen, om elf uur 's avonds, ontsloegen ze me omdat ze een foto van mij hadden gezien in blackface van die aflevering. Ik vocht niet tegen de beslissing." Silverman beweert dat haar humor en manier van doen sinds die tijd behoorlijk veranderd is. "Ik ben die persoon niet meer," aldus de actrice.

Toewijding
Voordat ze toegaf dat ze begrip had voor de denkwijze van de filmmakers, trachtte ze zich te verdedigen: "Weet je, het is niet alsof ik in de jaren 80 als blackface naar een verdomd Halloween feestje ben gegaan. Ik werkte aan een aflevering die over rassenrelaties gaat. Maar ik begrijp het nu wel. Het is nooit oké." Silverman schaart zich achter de persoon die de filmmakers nu hebben aangenomen, maar dat ze vervangen is blijft pijnlijk. "Het was zo teleurstellend. Het maakte me echt verdrietig, want ik heb echt mijn leven soort van toegewijd om het recht te zetten."NieuwsFilm

meest populair