Wreck-It Ralph (2012)

When the game is over, the fun begins

Met Wreck-It Ralph kan Disney zich meten met het beste werk van Pixar. Wreck-It Ralph is grappig, hartverwarmend en enorm vermakelijk.
play

7,3 details

  • 101 Min
  • Animatie
  • Avontuur
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Sci-Fi
  • Fantasy
  • Verenigde Staten
101 Min Verenigde Staten

Ralph is het zat om overschaduwd te worden door Fix-it Felix Jr., de held van de arcade-game waar ze beiden in zitten. Na jarenlang altijd maar weer hetzelfde te doen en te zien hoe Felix alle eer krijgt, besluit Ralph dat hij er helemaal genoeg van heeft de slechterik te zijn. Hij neemt het heft in zijn eigen reusachtige handen en gaat op een groot game-avontuur dwars door alle gamewerelden heen om te laten zien wat je echt nodig hebt om de held te kunnen zijn. Tijdens zijn grote avontuur ontmoet Ralph de harde meedogenloze Sergeant Calhoun uit de game Hero’s Duty en het irritante buitenbeentje Vennellope van Schweetz uit de zoete cart-racing game Sugar Rush, die weleens zijn grootste vriend kan zijn. Maar alles verandert als een dodelijke vijand wordt ontketend die de gehele arcadewereld en Venellope bedreigt. Krijgt Ralph het voor elkaar om zijn droom te verwezenlijken en de arcadewereld te redden voor het te laat is?

Alt titel
Wreck-It Ralph 3D
Regie
Rich Moore
Cast
John C. Reilly, Skylar Astin, Alan Tudyk, Sarah Silverman, Mindy Kaling, Dennis Haysbert, Ed O'Neill, Jane Lynch, Edie McClurg, Jess Harnell, Jack McBrayer, Rachael Harris, Joe Lo Truglio, Raymond S. Persi, Adam Carolla.
Budget
$ 165.000.000
Opbrengst
$ 471.222.889
Release
01.11.2012
Release NL
13.12.2012
Release DVD
02.04.2013

Filmtotaal Recensie

Regie: Rich Moore | Cast (stemmen): John C. Reilly (Ralph), Sarah Silverman (Vanellope), Jack McBrayer (Felix), Jane Lynch (Calhoun), Alan Tudyk (King Candy), e.a. | Speelduur: 101 minuten | Jaar: 2012

Fix-It Felix Jr. is een computerspelletje in een arcadehal. In dit spelletje, dat doet denken aan het originele Donkey Kong, moet sloper Ralph dag in dag uit een appartementencomplex slopen. Aan de held van het spel, Felix, de taak om de schade die Ralph maakt tijdig te herstellen. Ralph is dus de slechterik in dit spelletje. Maar Ralph wil graag een held worden. Om dat te bereiken moet hij een medaille zien te bemachtigen. Hiervoor doet hij iets wat eigenlijk niet mag: hij gaat op een queeste door andere computerspelletjes. Tijdens zijn avontuur ontmoet hij tal van andere computerspelletjespersonages en sluit hij vriendschap met een ander buitenbeentje, de van races uitgesloten Vanellope uit de kartgame Sugar Rush. Ralph beseft echter niet dat hij door te ‘gamehoppen’ alle andere spelletjes in de arcadehal in gevaar heeft gebracht...

De regisseur van Wreck-It Ralph is Rich Moore, die ook vele episodes van The Simpsons en Futurama voor zijn rekening nam. Moore is tevens één van de schrijvers van het verhaal, maar zal waarschijnlijk niet tot de oorspronkelijke bedenkers van het idee horen. Want het idee voor een film die zich afspeelt in de wereld van computerspelletjes dateert al uit de jaren tachtig. De film zou oorspronkelijk High Score heten, werd in de jaren negentig weer terug in productie genomen onder de naam Joe Jump en enkele jaren geleden sprak men van Reboot Ralph. Er zitten dus tientallen jaren tussen het eerste idee voor de film en het moment van release. Disney zal echter blij zijn dat ze Wreck-It Ralph uiteindelijk toch hebben gemaakt. De film doet het namelijk goed: hij heeft op het moment van schrijven al meer dan tweehonderd miljoen dollar binnengehaald en er wordt al over een sequel gesproken. Dat de film het goed doet bij het publiek is niet meer dan terecht: Wreck-It Ralph is grappig, hartverwarmend en enorm vermakelijk.

videotrailers & clips

alle artikelen (18)

Wreck-It Ralph Nieuwsberichten

Laatste reacties

Banned

"...Leuk animatiefilm maar nu niet zo waauw. De nostalgie bleef voor mij een beetje uit en ook het verha......"

EdwardSissyhands

"...Fantastisch leuke film. Op 1 of andere manier kwam het kind in mij weer te voorschijn (28 jaar nu),......"

FOTOPOSTERS & MOVIESTILLS

Wreck-It Ralph

acties