A Million Ways to Die in the West (2014)

Bring protection

Seth MacFarlanes nieuwste komedie, met ditmaal het Wilde Westen als setting.
play

5,2 details

  • 116 Min
  • Komedie
  • Western
  • Verenigde Staten
116 Min Verenigde Staten

Een schapenhouder vlucht weg voor een vuurgevecht, waarop zijn vrouw (Amanda Seyfried) hem besluit te verlaten. Op dat moment moeten de problemen nog beginnen. De mysterieuze vrouw (Charlize Theron) van een crimineel rijdt het dorp binnen en helpt de boer moed te verzamelen. Maar dan verschijnt plots haar criminele echtgenoot, gespeeld door Liam Neeson, en de boer moet zijn eer verdedigen. Silverman speelt een hoertje die letterlijk alles doet voor geld, maar ze weigert naar bed te gaan met haar verloofde (Giovanni Ribisi) aangezien ze hiermee wil wachten tot na het huwelijk.

Regie
Seth MacFarlane
Cast
Liam Neeson, Charlize Theron, Amanda Seyfried, Neil Patrick Harris, Giovanni Ribisi, Seth MacFarlane, Sarah Silverman, Wes Studi, Rex Linn, Alex Borstein, Evan Jones, Matt Clark, Brett Rickaby, Christopher Hagen, Aaron MacPherson.
Release
30.05.2014
Release NL
29.05.2014
Release DVD
14.10.2014

Filmtotaal Recensie

Regie: Seth MacFarlane | Cast: Seth MacFarlane (Albert), Charlize Theron (Anna), Amanda Seyfried (Louise), Liam Neeson (Clinch), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Jaar: 2014

Sommigen noemen het plat en simpel, maar in de humor van Seth MacFarlane zit ook zeker vindingrijkheid. Dat is met name terug te zien in Family Guy, de animatieserie die iedere aflevering weer met een reeks krankzinnige grappen komt. Regelmatig hangen ze als los zand aan elkaar en MacFarlane valt nog wel eens in herhaling, maar wat vooral blijft hangen is de creativiteit achter al dat onvoorspelbare absurdisme.

Misschien is het een vorm van humor die alleen in animatie werkt, want toen MacFarlane twee jaar geleden debuteerde als speelfilmregisseur, bleek het resultaat veel meer doorsnee dan zijn maffe tekenfilms op televisie. Ted bood meer dan genoeg vertier, maar zo heerlijk dwaas als Family Guy werd het niet. De komedie over de vriendschap tussen een lapzwans en zijn grofgebekte teddybeer, werkte volgens een standaardformule. Met een aantal sterke, originele grappen, dat wel.

videotrailers & clips

alle artikelen (10)

A Million Ways to Die in the West Nieuwsberichten

A Million Ways to Die in the West

acties