Blu-Ray Review: A Million Ways to Die in the West

Seth MacFarlane laat je zeker lachen, maar deze western-komedie had toch iets sterker gekund.


Regie: Seth MacFarlane | Cast: Seth MacFarlane (Albert), Charlize Theron (Anna), Amanda Seyfried (Louise), Liam Neeson (Clinch), e.a. | Speelduur: 116 minuten | Bioscooprelease: 29 mei 2014 | FilmTotaal recensie: A Million Ways to Die in the West

Nadat Seth MacFarlane in 2012 met het verrassende Ted debuteerde als filmregisseur was het uitkijken naar zijn volgende project. Opvallend genoeg koos hij voor iets compleet anders en besloot hij zelf de hoofdrol in te vullen. Met de western-romkom A Million Ways to Die in the West kwam MacFarlane erachter dat niet alles wat hij aanraakt in goud verandert. Toch mag de komedie redelijk geslaagd genoemd worden, aangezien er flink wat te lachen valt met een stevige cast die ook bestaat uit grote namen als Charlize Theron, Amanda Seyfried, Liam Neeson, Giovanni Ribisi, Neil Patrick Harris en Sarah Silverman.

Het onthaal bij de filmcritici was erg sober en de bioscoopzalen bleven in vergelijking met Ted behoorlijk leeg. Toch noteerde het uiteindelijk een kleine $90 miljoen aan de wereldwijde bioscoopkassa's. Afgelopen maand verscheen A Million Ways to Die in the West op een goed gevulde Blu-Ray uitgave.

Synopsis

De schijterige schapenboer Albert verliest vriendin Louise aan een andere man omdat hij te laf was een vuurgevecht aan te gaan. Albert ontmoet een mooie en mysterieuze vrouw die hem leert raak te schieten als een echte man. De twee worden verliefd maar wanneer haar man, de beruchte outlaw Clinch, terugkeert op zoek naar wraak moet Albert laten zien dat er een echte cowboy in hem schuilt.


Waardering

Op Rotten Tomatoes komt A Million Ways to Die in the West niet verder dan een "Rotten" 33%. De IMDb noteert een nog redelijke 6,2 bij ruim 77 duizend stemmen. De bezoekers van FilmTotaal beoordelen de komedie met een matige 5,1 (Stem zelf). FT-recensent Fabian Melchers gaf drie sterren naar aanleiding van zijn recensie.

Reactie bezoeker FilmTotaal

...Er zaten zeker hele leuke grappen en momenten in de film, maar over het algemeen miste ik toch echt die heerlijke humor die wel in bijv. Ted zat. De acteurs spelen goed, het verhaaltje is wel oke, dus al bij al een leuk tussendoortje... - TomBroers

Box Office

Het productiebudget van A Million Ways to Die in the West bedroeg zo'n $40 miljoen. In het eerste landelijke weekend in de States verdiende het een redelijke $16,8 miljoen en eindigde uiteindelijk op een iets te krappe $42,8 miljoen. Wereldwijd kwam de teller uit op een betere $86,0 miljoen. De opbrengst in Nederland stokte net boven de zeven ton in dollars.


Blu-Ray: A Million Ways to Die in the West | Discs 1 x Blu-Ray | Retail release: oktober 2014 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.40 : 1) | Geluid:: Engels 5.1 DTS-HD MA | Ondertitels: o.a. Nederlands, Engels, Frans | Extra's: Alternate opening | Alternate Ending | Deleted/extended/alternate scenes | Gag Reel | Once upon a time, in a different west | A fist of dirt...in your mouth | The Good, The Bad, And An Increasingly Decreasing Population | Audiocommentaar | EAN: 5053083004903 | Ook verkrijgbaar op: 1 disc Dvd | Met dank aan: Universal Pictures

Deze single disc Blu-Ray uitgave van A Million Ways to Die in the West bestaat uit een standaard Amaray Blu-Ray keepcase, met daarin de Blu-Ray-schijf en een code om de Digital HD Ultraviolet-versie te bemachtigen. De vormgeving van de cover komt overeen met één van de posters. Opvallend is dat Universal ervoor kiest om de opmaak op verschillende plekken te voorzien van promotie voor de Digital HD Ultraviolet versie. Misschien iets te veel van het goede..

Beeld & geluid

Deze Blu-Ray uitgave van Universal Pictures laat een voortreffelijk beeld zien. Met nagenoeg geen grain en fraaie kleuren ziet het geheel er netjes uit. De prima scherpte zorgt voor een strak beeld en ook tijdens de meer donkere scènes blijft het beeld staan als een huis. De DTS-HD 5.1 track doet zijn werk en laat vooral van zich horen via de prima soundtrack.

Extra's

De extra's starten met een alternatief begin en einde. Vooral het begin is iets langer en zet de showdown in een ander daglicht. Ook is er een reeks met verwijderde, verlengde en alternatieve scènes te bekijken. Leuk om even aan te zetten, maar heel veel voegen de scènes verder niet toe. Dan zijn er ook wat meer inhoudelijke extra's met de drie featurettes Once upon a time, in a different west, A fist of dirt...in your mouth en The Good, The Bad, And An Increasingly Decreasing Population.

Once upon a time, in a different west zoomt met name in op de cast & crew, met MacFarlane en de bekende gezichten voorop. A fist of dirt...in your mouth focust zich op zaken als de sets, de opnamelocaties en de filmmuziek. The Good, The Bad, And An Increasingly Decreasing Population is het aardigst, aangezien deze featurette veel van de cameo's in beeld brengt. Ook is er audiocommentaar met schrijver/regisseur Seth MacFarlane, schrijvers Alec Sulkin en Wellesley Wild en actrice Charlize Theron.

A Million Ways to Die in the West had beter gekund, maar lachwekkend is ie wel. De Blu-ray uitgave is prima

MacFarlane zet van begin af aan in op de meest onnozele grappen waarom je waarschijnlijk niet altijd even hard hoeft te lachen, maar als je van zijn humor houdt dan zit je bijna continu met een halve glimlach op je gezicht. Uiteraard zijn er zo nu en dan ook hilarische en keiharde grappen. Toch had MacFarlane iets beters af kunnen leveren, zeker met de enorme sterrencast die hij tot zijn beschikking had. Ondertussen werkt MacFarlane aan Ted 2. Dit vervolg laat de kassa's vermoedelijk wel flink rinkelen.

Deze Blu-Ray uitgave van A Million Ways to Die in the West is een must-have voor de liefhebber. Naast dat de film er prima op staat, zijn er ook de nodige (lompe) extra's te bekijken.


Bekijk op deze pagina méér Blu-Ray Reviews van FilmTotaal

NieuwsFilm

meest populair