Algemeen

Disney werkt al aan vervolg op 'Aladdin'!

Welke richting willen ze op?

door Bram de Groot om 11:41 in Algemeen
Op dit moment draaien de financieel succesvolle Disney-sprookjesfilms Aladdin en The Lion King nog (volop) in de bioscoopzalen. Beide film paseerden de ooit zo magische grens van $1 miljard wereldwijd. Nu lijkt een vervolg op in ieder geval Aladdin te worden verkend.

In gesprek met Comicbook.com liet producent Dan Lin weten dat er bij Disney al wordt gesproken over een vervolg en waar de franchise nu heen moet gaan:


"We hebben nu gesprekken. Toen we de film maakten, wilden we simpelweg de beste film maken, en het publiek ons laten vertellen of ze meer wilden zien. En ik denk dat het publiek meer wil zien. Ze heeft deze film meerdere keren bekeken. We hebben veel fanbrieven van mensen die echt terugkeren naar de bioscoop en hun vrienden en familie meenemen.

En dus hebben we het gevoel dat er meer te vertellen valt. We gaan het op een dezelfde manier behandelen als de originele Aladdin-film en we gaan niet voor een shot voor shot-remake van alles wat eerder is gedaan. We kijken eerst aandachtig naar wat in het verleden is gedaan, ook naar de dvd-vervolgen. Er is gewoon meer te vertellen met het bestaande materiaal. Dus zonder ook te veel weg te geven, we zijn zeker aan het onderzoeken waar we met deze franchise naartoe kunnen gaan."

Heel veel succes kende Disney voorlopig niet met vervolg op de live action-sprookjesfilms. In 2016 verscheen Alice Through the Looking Glass en dat vervolg bleek een stevige flop. Binnenkort verschijnt het vervolg Maleficent: Mistress of Evil en de kans is groot dat Walt Disney eerst kijkt hoe die film het doet.

13 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Rohieth

Avatar

De eerste Alice-film werd helemaal niet zo goed ontvangen, door de kritieken en het publiek.
Snap dus niet waarom er een 2de deel uit kwam.

Bij Aladdin is het wel begrijpelijker. Film is goed ontvangen door publiek, en heeft veel geld opgebracht.
Wat het verhaal betreft weet ik niet of er nog wat te vertellen valt, omdat ik Aladdin (2019) niet gezien heb.

Coola

Avatar

Yes please. Van mij mogen ze the return of Jafar in live action verfilmen maar een nieuw verhaal mag ook. I don't care zolang ik maar meer Aladdin krijg

Civilian Supreme

Avatar

Viel mij ontzettend mee, eigenlijk prima vermaakt met deze film. Jafar had er van mij iets bruter uit mogen zien maar ook hij viel mij mee.
Met deel 1 hebben ze een leuke basis gezet, nu lekker vervolgen maken waar ze niet zo gebonden zijn aan het basisverhaaltje.

Syberious

Avatar

Ondanks de twijfel bij alle trailers vond ik deze film verrassend leuk! Waarschijnlijk ook mede dankzij de energie die Ritchie erin stak. Ondanks dat zijn stempel op deze film verder wel mee viel hoop ik wel dat er weer een goede regisseur achter zit.

Artificialis

Avatar

Alice in Wonderland en Maleficent waren zulke zoetsappige flutfilms dat Disney er goed aan doet om niet de sequels daarop als referentiekader te gebruiken. Laten ze kijken naar hoe het vervolg op Jungle Book het gaat doen. Dat wordt een sequel die in ieder geval op een goede film aansluit.

Goku32

Avatar

Laat me raden deel 2 is Jafar zijn wraak

Frietgezicht

Avatar

Ik las ergens dat in het vervolg hij moet wrijven over het grotje van Yasmine en daar de geest dan uitkomt.

Dusilo

Avatar

Ik vond dit de slechte remake van allemaal, de film wordt alleen gered door de charme van Will Smith.

Die in het verhaal gewoon een mens wordt als hij zijn vrijheid krijgt, hij heeft zelfs kinderen, dus je kunt hier geen fatsoenlijk vervolg op maken tenzij je het zonder geest doet.

Civilian Supreme

Avatar

^Is hij mens dan? Ik dacht dat de wens was dat hij vrij zou zijn. Misschien kan hij als mens door maar ook nog als geest die van alles kan.
Wraak van Jafar moeten ze (nu nog) niet doen, lekker een origineel verhaal verzinnen.

JIGSAW8

Avatar

Remake en sequel zijn de enige woorden die Disney medewerkers kennen.

Coola

Avatar

@Dusilo

Nergens in de film is er gezegd of zelfs gesuggereerd dat Genie zijn magische krachten kwijt is geraakt na de wens van Aladdin om genie vrij te laten zijn. Genie vroeg na de wens, vraag een wens aan mij Aladdin en die wens kon hij inderdaad niet doen maar dat betekent niet dat Genie nu zijn magische krachten kwijt is.

Maac

Avatar

Ramp van een film was dit. Totaal ondergeschikt aan het origineel.

caban1992

Avatar

De 2de film van Maleficent gaat ook goed scoren, de eerste film was al goed genoeg.

NieuwsFilm

meest populair