Disney werkt al aan vervolg op 'Aladdin'!

Disney werkt al aan vervolg op 'Aladdin'!

Welke richting willen ze op?

Op dit moment draaien de financieel succesvolle Disney-sprookjesfilms Aladdin en The Lion King nog (volop) in de bioscoopzalen. Beide film paseerden de ooit zo magische grens van $1 miljard wereldwijd. Nu lijkt een vervolg op in ieder geval Aladdin te worden verkend.

In gesprek met Comicbook.com liet producent Dan Lin weten dat er bij Disney al wordt gesproken over een vervolg en waar de franchise nu heen moet gaan:


"We hebben nu gesprekken. Toen we de film maakten, wilden we simpelweg de beste film maken, en het publiek ons laten vertellen of ze meer wilden zien. En ik denk dat het publiek meer wil zien. Ze heeft deze film meerdere keren bekeken. We hebben veel fanbrieven van mensen die echt terugkeren naar de bioscoop en hun vrienden en familie meenemen.

En dus hebben we het gevoel dat er meer te vertellen valt. We gaan het op een dezelfde manier behandelen als de originele Aladdin-film en we gaan niet voor een shot voor shot-remake van alles wat eerder is gedaan. We kijken eerst aandachtig naar wat in het verleden is gedaan, ook naar de dvd-vervolgen. Er is gewoon meer te vertellen met het bestaande materiaal. Dus zonder ook te veel weg te geven, we zijn zeker aan het onderzoeken waar we met deze franchise naartoe kunnen gaan."

Heel veel succes kende Disney voorlopig niet met vervolg op de live action-sprookjesfilms. In 2016 verscheen Alice Through the Looking Glass en dat vervolg bleek een stevige flop. Binnenkort verschijnt het vervolg Maleficent: Mistress of Evil en de kans is groot dat Walt Disney eerst kijkt hoe die film het doet.

NieuwsFilm

meest populair