Celebrity

Hugh Grant: "Paddington 2 is mijn beste film"

En toch waren er mensen die zijn keuze in eerste instantie uitlachten.

door FilmTotaal om 10:22 in Celebrity
Het blijft een opmerkelijk verschijnsel: niet alleen was familiefilm Paddington een kritisch en financieel succes - het vervolg Paddington 2 deed het nóg beter en overtrof alle verwachtingen. Nu nog steeds bezit de film geen enkele negatieve review op Rotten Tomatoes, wat zeldzaam is. In de film van schrijver en regisseur Paul King trad Hugh Grant op als slechterik Phoenix Buchanan, een narcistische acteur die het leven van Beertje Paddington (ingesproken door Ben Whishaw) zuur maakt. Voor de Engelsman blijft het nog steeds een hele ervaring.

Tijdens een interview met Vanity Fair legde de 58-jarige Engelsman uit dat hij - voordat de film was uitgekomen - vele negatieve berichten ontving over zijn aandeel. Grant: "Ik geloof dat ik moest presenteren bij de Golden Globes toen ze bij mijn introductie zeiden: 'Bekend van het aanstaande 'Paddington 2'... Hugh Grant!' En iemand liet me achteraf wat Twitter-berichten zien. Het was... Mensen toonden enkel verachting."

Vervelend
Volgens de acteur uit The Man from U.N.C.L.E. was de algemene reactie te omschrijven als: "Is het echt zover gekomen? Die arme, oude Hugh. 'Paddington 2.' Het vervolg op een kinderfilm.'" Maar zo zag hij dat zelf helemaal niet. In tegendeel: "In dit geval is het wat 'Paddington 2' betreft erg vervelend, want ik ben oprecht van mening dat het de beste film is waarin ik te zien ben."

Uitgerangeerd
Het aantrekken van Grant voor de rol bleek ook een taak te zijn. Volgens de eerdergenoemde Paul King konden ze de acteur enkel strikken met een apart verkooppraatje. "Toentertijd leek hij een beetje gepensioneerd te zijn," vertelt King. "We schreven hem een zeer ongemakkelijke brief: 'We hebben een rol bedacht, die van een ijdele, uitgerangeerde, ouwe vent die zijn beste dagen gehad heeft. Zijn lippen trekken benedenwaarts, evenals zijn onderkaak. En we moesten aan jou denken.' Gelukkig zag hij de humor ervan in."

NieuwsFilm

meest populair