Idris Elba wil graag terugkeren in het MCU!

Dat Heimdall dood is, verandert volgens hem niets aan de zaak.

Er zijn al eerder personages teruggekeerd uit de dood in het MCU, dus helemaal verwonderlijk is het niet dat Idris Elba denkt dat zijn (vooralsnog dode) personage Heimdall gewoon terug kan keren. In een interview zet hij uiteen hoe hij erover denkt.

Ondanks de dood van Heimdall in Avengers: Infinity War acht Elba een terugkeer mogelijk. De verklaring? Goddelijke krachten, natuurlijk. "Luister, Heimdall maakt in wezen deel uit van de familie van goden. Dus weet je, hij kan eigenlijk in leven zijn. Ik zeg het gewoon even! Ik breng het gewoon even naar buiten! Het personage Heimdall zit erg diep in de Thor-mythologie, weet je. En ik ben er zeker van dat er een interessante manier zal zijn om dat tot leven te brengen. Natuurlijk zou ik dat willen. Ja.", legt Elba uit.

"Marteling in een f*****g helm"
Toch was Idris Elba vroeger niet echt te spreken over Heimdall en het MCU. Voor een scène in Thor: The Dark World had hij een paar sterke woorden klaar: "Ik ben eigenlijk aan het neervallen in een ruimteschip, dus ze moesten me in een harnas in de green screen-studio zetten. En tussen de takes in zat ik daar klem, nephaar vastgelijmd aan mijn hoofd, die f*****g helm, terwijl ze resetten. Daar zat ik dan, in dat stomme harnas, met die pruik en dat zwaard en die contactlenzen. Het verscheurde mijn hart. Het was een marteling."

Dat de acteur nu een bocht maakt van 180 graden mag toch opmerkelijk genoemd worden. Hoe Heimdall dan exact terug moet komen in het MCU, daar heeft Elba geen pasklaar antwoord op. Misschien dat de Loki-reeks een uitweg biedt, aangezien die zich in een alternatieve tijdslijn afspeelt. Maar dat is allerminst concreet.



NieuwsFilm

meest populair