Algemeen

Nieuwe foto 'Joker': Joaquin Phoenix staart recht je ziel in..

Als blikken konden doden...

door Corneel Vanfleteren om 23:36 in Algemeen
Dat Joaquin Phoenix een heel andere soort Joker speelt in Joker, wisten we al. De grimmige, droevige blik op een clown staat ver verwijderd van andere vertolkingen. Een nieuwe foto zet dit beeld kracht bij.

Regisseur Todd Philips deelde op Instagram de voorkant van de volgende editie van het Italiaanse blad Il Venerdì di Repubblica, waar we inderdaad een vreemde blik ontwaren in het gezicht van Arthur Fleck, want dat is hoe deze Joker heet. Het is eng en verontrustend, maar tegelijkertijd sijpelt er droefheid in de blik door. Het tijdschrift bloklettert A che Joker giochiamo, wat we vrij kunnen vertalen als Voor welke Joker spelen we? of Waar spelen we voor, Joker?. Een behoorlijk gevaarlijke vraag...

Dit bericht bekijken op Instagram

Worldwide. Oct. 4th 2019 #joker

Een bericht gedeeld door Todd Phillips (@toddphillips1) opEen eigen versie
Creepy, dat zeker, maar ook uniek. Zoals Philips al eerder aanhaalde, was het niet de bedoeling om deze Joker te baseren op de comics. "We schreven gewoon onze eigen versie waar een vent als Joker vandaan kan komen. Dat is wat interessant was voor mij. We maken niet eens Joker, maar het verhaal over Joker wórden. Het gaat over deze man.", zei hij daarover.

Joker belooft ons immers een "rauwe karakterstudie van Arthur Fleck, een man genegeerd door de maatschappij, en een breder waarschuwend verhaal". In Nederland kunnen we dit verhaal vanaf 3 oktober gaan bekijken in de bioscopen. Naast Joaquin Phoenix zijn er rollen voor Robert De Niro, Zazie Beetz en Marc Maron.9 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

flep

Avatar

Gaaf

Rutherford

Avatar

Ze begeven zich ergens wel op glad ijs. Joker zijn historie is onbekend en mysterieus. Wie hij is, weet in feite niemand. Aan de andere kant kunnen ze die heel creatief invullen. Er is nergens een richtlijn, ik bedoel hiermee bv voor Batman de dood van zijn ouders, of voor Spidey de dood van zijn oom. Benieuwd hoe ze hem laten uitgroeien tot maffiabaas. In de trailer vind ik dat ze hem nogal afschilderen als een loser. Vraag is hoe representatief die trailer is voor het verhaal.

Rafael11

Avatar

Dit ziet er gaaf uit.

Civilian Supreme

Avatar

Echt jammer dat hij niet in het grotere dc universe meedraait, 100x beter dan Leto.

Decepticon

Avatar

Holy crap, wat verontrustend creepy goed!!
Ik kijk er heel erg naar uit. Zullen ze nog een 2e trailer uit brengen? Hoeft van mij iig niet, ik ben al overtuigd.

Movieman2018

Avatar

Gaat een leuk tussendoortje worden.

Leon81

Avatar

Volgens mij ben in niet zo impressed als de meeste mensen maar ben wel nieuwsgierig.

StarWars-SGPer

Avatar

Zag de trailer in de bios. Lijkt me wel ziek.

RoberPaulsen

Avatar

Eindelijk een originele film in het superhelden genre

NieuwsFilm