Nieuwe foto 'Joker': Joaquin Phoenix staart recht je ziel in..

Nieuwe foto 'Joker': Joaquin Phoenix staart recht je ziel in..

Als blikken konden doden...

Dat Joaquin Phoenix een heel andere soort Joker speelt in Joker, wisten we al. De grimmige, droevige blik op een clown staat ver verwijderd van andere vertolkingen. Een nieuwe foto zet dit beeld kracht bij.

Regisseur Todd Philips deelde op Instagram de voorkant van de volgende editie van het Italiaanse blad Il Venerdì di Repubblica, waar we inderdaad een vreemde blik ontwaren in het gezicht van Arthur Fleck, want dat is hoe deze Joker heet. Het is eng en verontrustend, maar tegelijkertijd sijpelt er droefheid in de blik door. Het tijdschrift bloklettert A che Joker giochiamo, wat we vrij kunnen vertalen als Voor welke Joker spelen we? of Waar spelen we voor, Joker?. Een behoorlijk gevaarlijke vraag...

Dit bericht bekijken op Instagram

Worldwide. Oct. 4th 2019 #joker

Een bericht gedeeld door Todd Phillips (@toddphillips1) op



Een eigen versie
Creepy, dat zeker, maar ook uniek. Zoals Philips al eerder aanhaalde, was het niet de bedoeling om deze Joker te baseren op de comics. "We schreven gewoon onze eigen versie waar een vent als Joker vandaan kan komen. Dat is wat interessant was voor mij. We maken niet eens Joker, maar het verhaal over Joker wórden. Het gaat over deze man.", zei hij daarover.

Joker belooft ons immers een "rauwe karakterstudie van Arthur Fleck, een man genegeerd door de maatschappij, en een breder waarschuwend verhaal". In Nederland kunnen we dit verhaal vanaf 3 oktober gaan bekijken in de bioscopen. Naast Joaquin Phoenix zijn er rollen voor Robert De Niro, Zazie Beetz en Marc Maron.



NieuwsFilm

meest populair