Algemeen

Na 'Alien 5' ook géén 'Robocop Returns' voor Neill Blomkamp

Het zit de regisseur van District 9 en Chappie niet mee.

door Bram de Groot om 13:30 in Algemeen
Een paar jaar geleden wilde Neill Blomkamp maar al te graag een vierde vervolgfilm maken op Ridley Scotts Alien uit 1979. Dit gebeurde niet doordat Scott alle aandacht eiste voor zijn erg wisselend ontvangen prequels. Blomkamp stortte zich op een nieuw vervolg op Paul Verhoevens RoboCop uit 1987, maar ook die film heeft hij nu achter zich gelaten.

De nieuwe R-rated Robocop II, met de titel RoboCop Returns, moet zich afspelen in dezelfde wereld als die van het origineel en zou een aangepast script gebruiken dat in het verleden werd geschreven door de orginele schrijvers Ed Neumeier en Michael Miner.

Zoektocht naar nieuwe regisseur
Blomkamp liet via Twitter weten dan MGM de film snel wil opnemen, en doordat hij nu werkt aan een andere film moet de studio op zoek naar een nieuwe regisseur.


"Weg bij Robocop. Ik neem een nieuwe horror/thriller op en MGM kan niet wachten en wil nu Robocop opnemen. Ik kijk de film graag met andere fans in de bioscoop."11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Maac

Avatar

Slechtste filmnieuws in tijden. Ik kijk uit naar zijn nieuwe horror/thriller, maar RoboCop Returns had ook de terugkeer voor Blomkamp moeten zijn. Jammer!

Novarellum

Avatar

Geef die man alle artistieke vrijheid in godsnaam. Als één zich bewezen heeft is hij het wel.

Marklar

Avatar

Die regisseurs zijn het ook vaker zelf die het vuurtje opstoken met een lovend verhaal over een film die ze willen maken, om vervolgens doodleuk eerst 1 2 of 3 andere films te gaan maken. Begrijpelijk dat een studio daar niet op kan wachten

Frietgezicht

Avatar

Nova, beetje overdreven. Tientallen regisseurs die zich bewezen hebben met meer dan 1 of 2 goede films.
Zei je het nou over bijv Tarentino met zijn Star Trek plannen ok.

meanrat

Avatar

Blomkamp blies filmliefhebbenden omver met zijn eerste film District 9. Met Elysium kwam ie nogmaals met een kraker, maar de ontvangst was onder critici en publiek wel wisselend. Chappie was echter meer slecht dan goed en omdat hij zo'n neerwaartse lijn vertoont in zijn werk denk ik dat men een beetje twijfelt over hem. Ik hoop dat hij zich binnen afzienbare tijd nog kan revancheren, maar ik weet niet zeker of dat met een horror/thriller de juiste stap zal zijn.

Devenace

Avatar

@Novarellum, beetje overrated toch wel, zijn shorts op Youtube waren dan ook echt slecht.
Waar hij gewoon wel in uitblonk waren de special effects.

De Bruwelijke

Avatar

Met zijn geniale YouTube shorts heeft ie wel bewezen kwaliteit te leveren en grenzen te verleggen. Ik had 't liefst gezien dat ie daarmee door was gegaan maar Robocop van zijn hand was denk ik goud geweest.

Misschien is de horror/thriller waar ie 't over heeft wel zygote. Dat zou vet zijn.

Thiver

Avatar

Eerlijk gezegd verbaast het mij te vernemen dat die film überhaupt nog in productie was. De aankondiging was al anderhalf jaar geleden en sindsdien is er geen nieuws meer over geweest. Meestal betekent dat gewoon dat de film ergens in limbo is gestrand. Dat MGM nu niet zou willen wachten, klinkt dan ook ietwat vreemd. Het lijkt er immers niet op alsof alles 'ready to go' is en alleen Neill Blomkamp nog even snel iets anders wil doen. Dit voelt eerder als Guillermo del Toro die het na anderhalf jaar beu was te moeten wachten tot hij eindelijk The Hobbit kon maken en dus besloot iets anders te gaan doen.

Gigan72

Avatar

Dit verbaas me niets

Robbepost

Avatar

District 9 vind ik geweldig, Elysium matig en Chappie ondermaats.

Had een Robocop van hem wel willen zien, maar had er geen meesterwerk van verwacht.

Civilian Supreme

Avatar

Paul Verhoeven dan maar weer.
Blomkamp terrug naar Alien 5

NieuwsFilm