Blu-ray

Blu-ray review 'Shazam!' - Op naar de DC-schurk Black Adam!

Zachary Levi maakt van Shazam! een doldwaze komedie.

door Bram de Groot om 13:37 in Blu-ray
Regie: David F. Sandberg | Cast: Zachary Levi (Shazam), Mark Strong (Dr. Thaddeus Sivana), Jack Dylan Grazer (Freddy Freeman), Asher Angel (Billy Batson), Caroline Palmer (Billy's Mom), Djimon Hounsou (The Wizard Shazam), Marta Milans (Rosa Vasquez), Cooper Andrews (Victor Vasquez), Grace Fulton (Mary Bromfield), Faithe Herman (Darla Dudley), Ian Chen (Eugene Choi), Jovan Armand (Pedro Peña), e.a. | Speelduur: 131 minuten | Bioscooprelease: 04.04.2019 | FilmTotaal Recensie: 4 sterren

Het DC-filmuniversum moet komende jaren een steviger fundament krijgen. Solofilms rond de afzonderlijke helden zouden de basis moeten vormen. Films als de kaskraker Aquaman (2018) en Shazam! stammen nog uit de eerste reeks aangekondigde DC Extended Universe-films, maar ook die films lijken zich al meer te richten op een eigen subuniversum, dan een groter geheel. Ondanks dat Shazam! geen enorme kaskraker was, heeft de held een grote toekomst met nog minimaal één solofilm voordat hij het op zou nemen tegen Dwayne Johnsons Black Adam.

In het $90 /100 miljoen kostende Shazam!, goed voor ruim $364,5 miljoen wereldwijd, voelt de 14-jarige Billy Batson zich begiftigd met de kracht van de tovenaar Shazam om tegen de krachten van het kwaad te vechten. Met de wijsheid van Salomo, de kracht van Hercules, het uithoudingsvermogen van Atlas, de kracht van Zeus, de moed van Achilles en snelheid van Mercurius, is hij de houder van de macht van S.H.A.Z.A.M. Shazam gaat op zoek naar de grenzen van zijn capaciteiten met de vrolijke roekeloosheid van een kind. Maar hij moet deze krachten snel beheersen om de dodelijke krachten van het kwaad te bestrijden die worden gecontroleerd door Dr. Thaddeus Sivana.


Discs: 1 x Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888246771 | Met dank aan: Warner Bros Home Entertainment

De schijf van deze Blu-ray uitgave van Shazam! zit vastgeklikt in een standaard Blu-ray keepcase. De voorkant toont Zachary Levi's superheld en de achterkant laat zien dat er onder meer een alternatieve opening en afronding te zien is via de extra's. De leeftijd: 12 jaar.

Deze Blu-ray uitgave heeft een zeer filmische uitstraling, zoals we gewend zijn bij de films in het DC Extended Universe. Over de uitstekende scherpte en diepe kleuren ligt een summiere ruis om het filmische kracht bij te zetten. Ondanks dat het pak van Shazam! wat matig aandoet, zijn de visuele effecten doorgaans fraai en dat maakt van de film een compleet plaatje.

De geluidstrack op deze High Definition-uitgave staat een Dolby Atmos-track welke zich laat vertalen naar een Dolby Digital Plus 7.1 track. En deze doet het uitstekend, met uiteraard prima verstaanbare dialoog. De geluidseffecten zijn ruimschoots aanwezig en dat maakt het een speels geheel! Een mooie uitgave voor een visueel prima DC-film.

Bonusmateriaal

De meest inhoudelijke video in The Magical World of Shazam waarin in een klein half uur de making of wordt getoond, met de cast & crew en beelden van achter de schermen. In Carnival Scene Study zie je in 10 minuten hoe de visuele effecten zijn gemaakt voor eindscène. Kortere featurettes gaan over de jonge acteurs (Shazamily Values) en de oorsprong van de held (Who is Shazam?). De Gag Reel en Super Fun Zac zijn voor het vermaak.

Omvangrijk zijn de verwijderde scènes, met de titels Alternate Beginning, Billy on the Subway, Alternate Intro to Group House, Alternate Dr. Crosby and Dr. Sivana Interviews, Billy Sneaks Out, New School with Darla, Sivana Christmas Party, Shazam and Darla Tea Party, Alternate Lightning with My Hands, Additional Montage Beats, Freddy Hung from Locker, Alternate Carnival Fight, Freddy Flies by Airplane, Family on Thrones en Alternate Ending Family Beats.

Heb jij Shazam! gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Xenolicker

Avatar

De Blu-ray 3D ziet er goed uit. Leuke 'Zondagmiddagfilm', eventueel met kerst.

NieuwsFilm

meest populair