Algemeen

Officieel: Nieuwe 'Matrix' met Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss aangekondigd!!

Dit komt toch best onverwacht: Matrix 4.

door Bram de Groot om 22:38 in Algemeen
Ondanks dat er heel wat geruchten waren over een derde vervolg op de bejubelde sciencefictionfilm The Matrix uit 1999 van de Wachowskis, is het nieuws dat er daadwerkelijk een vierde deel komt toch best een verrassing. Zeker al je weet wie er allemaal de rode pil hebben genomen.

Via Deadline wordt duidelijk dat regisseur en producent Lana Wachowski terugkeert voor deel vier en dat Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss hun rollen als Neo en Trinity weer gaan spelen. Het nieuws werd bevestigd door Toby Emmerich, voorzitter van de Warner Bros. Pictures Group.


"We zijn enorm opgewonden om opnieuw de Matrix binnen te stappen met Lana. Lana is een echte visionair - een unieke en originele, creatieve filmmaker - en we zijn heel blij dat ze dit nieuwe hoofdstuk in het Matrix-universum schrijft, regisseert en produceert."

Re-release The Matrix
Het nieuws lijkt niet geheel toevallig samen te vallen met een grote re-release van de eerste film, 20 jaar na verschijning. De eerste drie films haalden wereldwijd zo'n $1,6 miljard op.19 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Sunspot

Avatar

Wow, ben benieuwd, goed nieuws, afwachten op meer nieuws.

Sowieso ook einde van deel 3, open einde, wat is er gebeurd...

Frietgezicht

Avatar

Sinds het vrouwtjes zijn geworden vind ik hun films flink achteruit gegaan.
Bound en de 1ste Matrix top, daarna begon het denk ik al te kriebelen beneden.

Civilian Supreme

Avatar

Had liever iemand anders zien regiseren maar ben wel blij dat Reeves terugkomt. Ging Trinity niet dood?

Master Of Films

Avatar

Nou ik ben niet benieuwd en zal het ook nooit gaan worden.
Ik dank alle goden in het universum en omstreken dat de 1e Matrix een afgesloten einde heeft waardoor deze meesterwerk volledig zelfstandig is geworden. AniMatrix is een prima extra aanvulling op de Matrix mythologie. Meer is toch niet nodig!!!

Ik kan gelukkig het bestaan van gedrochten Reloaded & Revolutions zo makkelijk ontkennen. En ik weet dat de Venus godin Monica Bellucci daarin speelt. Maar gelukkig speelt ze in andere veel betere films, dus ik kan blijven genieten van haar Smiley face

Je kan al merken met Reloaded & Revolutions dat de CGI de tand des tijds niet hebben doorstaan. Het was toen al zo slecht, maar als dat nu ziet is het einde helemaal zoek. Ik denk dat The Lion King een streepje voor hebt (ja dat geef ik wel toe).

Plus dat ze coole Morpheus van een hero naar een zero hebben gemaakt, vergeef ik de zussen never nooit voor dat rot geintje. Wat een teleurstellende ommezwaai van een geweldige karakter.

Nee, deel 4 gaat het leed niet verzachten, maar het kan alleen erger worden.

Frietgezicht

Avatar

Mof+1, nu wachten op mensen die altijd klagen over weinig originaliteit in Hollywood maar wel weer blij zijn met dit nieuws Smiley face

Sunspot

Avatar

@MOF

Haha, mooi stukje

chefry1983

Avatar

Cool, deel 1 is een klassieker. Deel 2 en 3 waren vermakelijk maar minder van kwaliteit.

Robbepost

Avatar

+1 mof!!!
Hoewel, misschien ontkennen/negeren ze deel 2 en 3 Smiley face

TwinsA

Avatar

Laat maar komen, als al die andere films rebooten of vervolgen krijgen, dan heeft The Matrix er ook recht op. Liever zo iets, dan een Avatar2????

omniesbonsai

Avatar

De matrix deel 1 is geen film maar een documentaire

Jeroen Pasman

Avatar

Ze hadden toch zogenaamd "geen tijd" om de regie te doen ?

Dust1981

Avatar

Ik heb de 2e en 3e nooit echt slecht gevonden. Deel 2 is voor velen wat te moeilijk maar de architect scene is wel een mooi voorbeeld van hoe rijk en diep hun visie was. 3 was een mooie afsluiter met een goed gevonden einde en spectaculaire actie.
Wat me dan vooral stoort is dat de Wachowski's niet wilden terugkeren en een van beide het nu wel doet (wat waarschijnlijk voor het geld is) en dat Neo en Trinity ook in het verhaal zitten. In iets dat zich tussen 1 en 3 afspeelt zit helemaal niemand te wachten, een prequel kan het niet zijn en aangezien beide sterven in deel 3 (Neo is een twijfelgeval) kan het ook geen sequel zijn. Ik ruik dus vooral motivaties doordat ze geld willen zien en dat leidt zeer zelden tot goeie films. Als Matrix-fan heb ik grote twijfels maar ik kijk wel wat er van komt.

Civilian Supreme

Avatar

Robbepost

Zou ook nog kunnen ja, Trinity ging toch vrijwel zeker dood. Of het moet een flashbackscene worden.

Steve-O

Avatar

Dat moet dan wel een heel goed verhaal zijn

Maac

Avatar

De trilogie is vanaf deel één weliswaar bergafwaarts, maar wordt voor mij nooit slecht. Sterker nog, ik vind Reloaded nog steeds echt een vette film.
Als er dan toch een vierde deel moet komen hoop ik vooral op sterke vechtchoreografie. Kan iemand Stahelski bellen?

Master Of Films

Avatar

^
LOL. Wel Alita beschuldigen van leunen op de CGI en geen substantie hebben, terwijl Reloaded & Revolutions precies hetgene hebben wat jij eerder beschuldigt van Alita. Smiley face

Waar de 1ste Matrix meer aan je eigen interpretatie overlaat. Denkend aan "What is the Matrix" ala Kubrick momenten. Ik kan zelfs Terry Gilliam eruit halen. The Matrix was trouwens ook ideaal materiaal voor Kubrick of voor Gilliam. De Wachowskis hebben iig goed hun best gedaan, en de invloeden van allerlei soorten (pop) culture goed kunnen verwerken in The Matrix.

Bij de vervolgen wordt je hand vastgehouden. Je krijgt hoop overexposure over je heen. Ten tijde dat The Matrix uitkwam, waren vele mensen verwarrend. Men snapte niks van The Matrix, maar de VFX en actie was "vet stoer". Gevolg dat de basis van Reloaded & Revolutions is alleen maar uitleg, actie, uitleg, actie is geworden.

In feite is Reloaded & Revolutions niets anders dan een slechte non interactieve Playstation 1 game. De Wachowskis dachten zeker dat ze epic Final Fantasy game aan het maken.

Alita mag dan geen GitS zijn, maar ik liever dat daar een vervolg op komt ipv een 4e Matrix. De Alita film makers hadden de manga begrepen. Ik ben bang dat de Wachowskis de weg zijn kwijt geraakt. Zeker als je Jupiter Ascending eens goed bestudeert. Wat een verschrikkelijke uitvoering is. Dat is geen film wat de status "So Bad It's Good" gaat krijgen. Wachowskis kunnen niet eens een vergelijkbare film maken zoals The Room, Plan 9 from Outer Space of willekeurige Neil Breen film.

Ik hoop dat de Wachowskis eigenlijk meer een grounded film maken zoals Bound. Weinig/geen CGI met invloed van bijvoorbeeld Nolan en Quentin Tarantino. Je ziet dat Wachowskis na de 1e Matrix alleen maar geilen op CGI. Besteed eens aandacht aan echt film maken ipv een Playstation game op het scherm toveren.

Anyway sorry voor mijn lange rant. Ik heb geen enkele probleem als een ander Reloaded & Revolutions in de hemel prijst. Ieder heeft zijn/haar argumenten (waarvan sommige nogal dubieus zijn).

Als superfan van de eerste Matrix, heb ik gewoon een zeer uitgesproken mening met argumentnen als het gaat om gedrochten Reloaded & Revolutions. Zo'n beetje in dezelfde schuitje als Terminator na Judgment Day en Die Hard na Vengeance. Film franchises waarin zowel meesterwerken als gedrochten in zitten.

Maac

Avatar

^De scène bij de Merovingian, de volledige sectie op de snelweg, Neo die talloze Smiths uitschakelt, de vechtscène in de chateau. Deze film is bijna twintig jaar oud en iedereen weet precies waar ik het over heb. Neo, Morpheus, Trinity, Agent Smith (ik kan even doorgaan), iedereen kent ze en kan waarschijnlijk persoonlijke motivaties opsommen van al deze karakters. Zelfs van Link, die geen introductie in het eerste deel heeft gehad.

Als jij en ik over twintig jaar nog op Filmtotaal zitten zal ik je naar de memorabele scènes en karakters uit Alita vragen.

Guido96

Avatar

Hyped!!!

Guido96

Avatar

@civilian

Trinity is waarschijnlijk dood ja (je ziet niet haar laatste "adem")

Daarnaast is dit al matrix versie nummer 7 (in de film) dus wie weet

NieuwsFilm