Waarom Rian Johnson risico's nam met 'Star Wars: The Last Jedi'

Waarom Rian Johnson risico's nam met 'Star Wars: The Last Jedi'

Hij schokte heel wat fans, maar eigenlijk wel terecht.

Star Wars: The Last Jedi was een gedurfde film. Regisseur Rian Johnson nam risico's om af te wijken van de verwachtingen die fans hadden. Maar dat kwam hem ook op kritiek te staan. In een interview legt hij uit waarom hij zoveel risico's nam.

"Ik denk dat op het moment dat je gaat denken over de manier waarop je binnen de grenzen van de oorspronkelijke films kan blijven, je niet werkt in de geest van de mensen die de franchise ooit lanceerden," begon hij zijn statement. "Zij waren er bij elke film, zorgden voor vooruitgang, stapten buiten die grenzen en brachten de personages naar nieuwe, emotioneel eerlijke en verrassende plekken. Daarom waren die films zo goed. Dat is waarom ze zo leven. Als ze zo waren als het oude, dan zou het allemaal anders zijn gelopen."

Verrassende momenten
Alhoewel sommige fans dus niet zo blij waren met de keuzes van Johnson, moet je het de regisseur wel nageven. Hij maakte keuzes waar niemand op had gerekend en wist daardoor een bepaald niet standaard Star Wars-film te maken. Dat zorgde er wel voor dat J.J. Abrams met zijn The Rise of Skywalker wat correcties moet doorvoeren, maar dat hoort bij het vak.

NieuwsFilm

meest populair