Tweevoudig Oscarwinnaar ingehuurd voor 'The Matrix 4'!

Tweevoudig Oscarwinnaar ingehuurd voor 'The Matrix 4'!

Daarnaast keert een groot deel van het creatieve team achter de oorspronkelijke trilogie terug voor het vierde deel.

Het lijkt erop dat men al behoorlijk ver is met de ontwikkeling van The Matrix 4, want de makers hebben ook al een cinematograaf en een aantal andere creatieve geesten weten aan te trekken. Vorige week werd al bekend dat Lana Wachowski terugkeert voor het script en regie van een nieuwe Matrix-sequel met Keanu Reeves en Carrie-Anne Moss opnieuw als Neo en Trinity. De opnames van de film moeten in de eerste helft van 2020 beginnen.

The Hollywood Reporter heeft nu aangekondigd dat tweevoudig Oscarwinnaar John Toll is ingehuurd voor het camerawerk van de vierde Matrix-film. Toll won de Oscars voor zijn werk aan Braveheart en Legends of the Fall. Hij werkte daarnaast eerder samen met Wachowski aan de films Cloud Atlas, Jupiter Ascending en de Netflix-serie Sense8. Dit is echter zijn Matrix-debuut, aangezien de vorige drie films werden gefilmd door Bill Pope, die het naar verluidt te druk gaat hebben met Marvel-productie Shang Chi.

Terugkerende crewleden
Naast het nieuws over Toll is ook bekend geworden dat Geof Darrow en Steve Skroce zullen terugkeren als 'concept artists' van de vierde film. Zij waren bij de oorspronkelijke trilogie verantwoordelijk voor de unieke 'look' van de Matrix en Zion en zullen ervoor zorgen dat hier eer aan wordt gedaan in de nieuwe film. In de komende weken zullen naar waarschijnlijkheid nog meer betrokkenen worden onthuld.

NieuwsFilm

meest populair