Celebrity

'Robert Downey Jr. gearresteerd na roken wiet in Disneyland'

Dat gedrag past niet bepaald bij het kindvriendelijke Disney-imago.

door FilmTotaal om 11:57 in Celebrity
Robert Downey Jr. heeft zijn kroning tot 'Disney Legend' gevierd met een geinige anekdote over zijn wilde tienerjaren. Downey Jr. werd namelijk ooit als jonge knaap opgepakt in Disneyland nadat betrapt was met een jointje. Dat onthulde hij op het podium van D23.

Robert Downey Jr. en Disney zijn nu onlosmakelijk met elkaar verbonden, maar vroeger botste het wilde karakter van de acteur nogal eens met het kindvriendelijke imago van het entertainmentbedrijf. Zo blijkt Downey Jr. tijdens zijn eerste bezoek aan Disneyland te zijn gearresteerd vanwege het roken van wiet.

"Hier een weetje", begint Downey Jr. zijn anekdote na het in ontvangst nemen van zijn Disney Legend-prijs, een titel die wordt uitgereikt aan mensen die zich op een bijzondere wijze hebben ingezet voor het Disney-merk. "De eerste keer dat ik naar Disneyland ging, werd ik opgepakt en meegenomen naar het kantoor van de beveiliging", vervolgt hij. "Daar mocht ik na een standje weer gaan. De begeleider die mee was, was erg teleurgesteld in me".

Downey Jr. wil dan ook graag zijn excuses aanbieden voor zijn wangedrag destijds. "Ik zou graag sorry willen zeggen tegen degene die me moest oppakken voor het roken van een jointje in de gondeltjes zonder vergunning", aldus de vertolker van superheld Iron Man. "Daarmee wil ik niet zeggen dat dergelijke vergunningen daadwerkelijk te verkrijgen zijn", grapt Downey Jr. nog. "Misschien voor de creatieve geesten die daar werken, maar dat is hun pakkie-an".

NieuwsFilm