Disney+ krijgt gratis 4K en bonuscontent

Disney+ krijgt gratis 4K en bonuscontent

Disney zet hoog in met zijn aankomende streamingdienst.

In november lanceert Disney zijn nieuwe streamingdienst. Naast het grote aanbod, bestaande uit ruim 500 films en 7.500 afleveringen, zullen abonnees voor dezelfde prijs ook toegang krijgen tot 4K-content en allerlei extra's. Daarmee probeert Disney duidelijk concurrent Netflix af te troeven.

Disney heeft op D23 een voorproefje gegeven van Disney+. Daar werd duidelijk dat de interface erg lijkt op die van Netflix. Zo krijgen gebruikers een rij met aanbevolen content te zien en een overzicht van video's die zij nog af moeten kijken.

Een deel van de content zal tevens beschikbaar zijn in 4K Dolby Vision of HDR10 met Dolby Atmos. Ook is voor sommige films bonuscontent beschikbaar, zoals verwijderde scènes en kijkjes achter de schermen.

Bij concurrent Netflix is de 4K-afspeelfunctie alleen in het duurste abonnement inbegrepen. Ook biedt Netflix geen extra's aan.

Abonnees kunnen maximaal vier apparaten registreren en ook onbeperkt content downloaden, zodat zij deze ook offline kunnen bekijken. Een abonnee kan maximaal zeven profielen aanmaken, waaronder een speciaal kinderaccount. Gebruikers kunnen kiezen uit ruim 200 profielfoto's van hun favoriete Disney-figuren.

Bingewatchers treffen het minder met Disney+. De streamingdienst hanteert namelijk een ander releasemodel waarbij afleveringen wekelijks online zullen komen.

Disney+ is vanaf 12 november verkrijgbaar in Nederland. De maandprijs bedraagt €6,99 per maand.

NieuwsFilm

meest populair