Leonardo DiCaprio doneert miljoenen om Amazone te beschermen

Leonardo DiCaprio doneert miljoenen om Amazone te beschermen

Filantropen in actie!

Leonardo DiCaprio heeft met zijn milieuorganisatie Earth Alliance een flink bedrag neergelegd om het Amazonegebied te redden. In dat natuurgebied woeden al weken hevige branden. De acteur kondigde zijn donatie zelf aan via Instagram.

In juli richtte Leonardo DiCaprio samen met de rijke filantropen Laurene Powell Jobs en Brian Sheth de Earth Alliance op. Dat is een hulporganisatie die strijd tegen de klimaatverandering en voor het behoud van biodiversiteit. Het drietal heeft inmiddels een noodfonds in het leven geroepen ten behoeve van het Amazoneregenwoud. Dat gebied wordt de afgelopen weken geteisterd door bosbranden.

DiCaprio heeft op Instagram onthuld dat de oprichters inmiddels een bedrag van 5 miljoen dollar in het fonds hebben gestort. "Dit bedrag stellen we beschikbaar om de inheemse gemeenschappen te kunnen voorzien van belangrijke hulpbronnen en lokale partners te kunnen steunen die werken aan het behoud van de biodiversiteit in de regio", schrijft hij.

DiCaprio nodigt zijn volgers uit om ook te doneren. De acteur zet zich al jaren in voor het milieu en de natuur. Hij schrijft dan ook dat hij 'ontzettend bezorgd' is over de situatie in het Amazonegebied.

Dit bericht bekijken op Instagram

#Regram #RG @earthalliance #EarthAlliance, launched in July by @LeonardoDiCaprio, Laurene Powell Jobs, and Brian Sheth, has formed an emergency Amazon Forest Fund with a commitment of $5 million dollars to focus critical resources for indigenous communities and other local partners working to protect the life-sustaining biodiversity of the Amazon against the surge of fires currently burning across the region. Join Us. 100 percent of your donation will go to partners who are working on the ground to protect the Amazon. Earth Alliance is committed to helping protect the natural world. We are deeply concerned about the ongoing crisis in the Amazon, which highlights the delicate balance of climate, biodiversity, and the wellbeing of indigenous peoples. To learn more or to donate, please visit ealliance.org/amazonfund (see link in bio) Photos: @chamiltonjames, @danielbeltraphoto 2017

Een bericht gedeeld door Leonardo DiCaprio (@leonardodicaprio) op



NieuwsFilm

meest populair