Blu-ray

Blu-ray review 'Pet Sematary' - Stephen King-films blijven hot!

Al weet deze Pet Sematary zeker niet zo te scoren als It.

door Bram de Groot om 12:17 in Blu-ray
Regie: Kevin Kölsch en Dennis Widmyer | Cast: Jason Clarke (Louis), Amy Seimetz (Rachel), John Lithgow (Jud), Jeté Laurence (Ellie), e.a. | Speelduur: 100 minuten | Bioscooprelease: 04.04.2019 | FilmTotaal Recensie: 2 sterren

Na het succes van de grootse verfilming It uit 2017 was het wachten op een volgende grote Stephen King-horrorproductie. Dit werd Pet Sematary, inclusief de benodigde R-rating. Het succes kon echter niet helemaal doorgetrokken worden. De ontvangst was erg wisselend, met uiteindelijk een nog redelijke opbrengst. Het voornaamste commentaar is dat de nodige zaken uit het boek anders werden ingestoken. Onlangs verscheen de film op schijf.

In het $21 miljoen kostende Pet Sematary, goed voor ruim $112,4 miljoen wereldwijd, is dokter Louis Creed net samen met zijn vrouw Rachel en hun twee jonge kinderen van Boston naar het platteland van Maine verhuisd. Dan ontdekt hij een mysterieuze begraafplaats in het bos vlakbij hun nieuwe huis. Dan slaat het noodlot toe en volgt er een reeks angstaanjagende en afgrijselijke gebeurtenissen.


Discs: 1 x 4K Blu-ray | 1 x Blu-ray | Release: Augustus 2019 | Beeld: 1080p HD 16 x 9 (2.39 : 1) | Geluid: o.a. Engels Dolby Atmos | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5053083194857 | Met dank aan: Paramount / Universal Pictures

De schijven van deze Blu-ray uitgave van Pet Sematary zitten vastgeklikt in een stevige Steelbook-uitgave, met daaromheen een kartonnetje met de verdere details van de uitgave. De voorkant is vooral een mooi grafisch geheel en toont geen hoofdrolspelers; de achterkant (het kartonnetje) onthult dat er meer dan 90 minuten aan bonusmateriaal is. De leeftijd: 16 jaar.

Deze 4K-uitgave laat weer een prachtig beeld zien; haarscherp en pakkende kleuren. Het geheel blijft filmisch door een lichte ruislaag en prima belichting gedurende de film. Verder valt er weinig aan het beeld op te merken. De geluidstrack is zowel voor de 4K als de gewone Blu-ray uitgave Dolby Atmos, welke zich netjes laat vertalen naar een Dolby TrueHD 7.1 track. Ook deze doet prima aan, met voldoende surround effects en prima verstaanbaar dialoog. Uitstekende uitgave op het technische vlak.

Bonusmateriaal

De extra's zijn uitgebreid en voor de fans dikke aanraders. Zo is er een alternatief eind van ruim 9 minuten en kun je ook ruim 16 minuten aan verwijderde scènes bekijken. In de kortere video's Night Terrors en The Tale of Timmy Baterman wordt er stilgestaan bij de personages Louis, Rachel en Ellie en respectievelijk een kort verhaal verteld door het personage Jud.

Het echte achtergrondvuurwerk vind je in het vierdelige Beyond the Deadfall, welke in totaal ruim een uur duurt. Er zijn vier hoofdstukken, namelijk Chapter One: Resurrection, Chapter Two: The Final Resting Place, Chapter Three: The Road To Sorrow en Chapter Four: Death Comes Home. Onderwerpen als het originele boek, de opnames en locaties, de verschillende elementen in de film en zaken als de make-up, de katten en verschillende scènes komen in deze hoofdstukken naar voren.

Heb jij Pet Sematary gezien, en wat vond je ervan? En ben je van plan om deze film nog een keer te kijken?4 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

krisiz

Avatar

Toffe film. Beklemmend. Einde was alleen wat minder en erg open.

Marklar

Avatar

Zwaar teleurstellende film. Weinig spanning en maar 1 kat.

Rohieth

Avatar

Dit is één van de films, waar ik je zou aanraden om het boek ervan te lezen.

MovieGamer

Avatar

Toffe film, maar niet te overtreffen door de originele uit 1989! die overigens ook op blu-ray te krijgen is. ;)NieuwsFilm

meest populair