Tv's kunnen binnenkort films afspelen zoals regisseur bedoeld heeft

Tv's kunnen binnenkort films afspelen zoals regisseur bedoeld heeft

De industrie bundelt zijn krachten voor deze gave nieuwe functie.

Televisies rommelen flink met de instellingen van films. Gelukkig lijkt die tijd binnenkort voorbij. De UHD Alliance heeft namelijk in samenwerking met een aantal topregisseurs een speciale 'filmmaker mode' aangekondigd. Daarmee kunnen films afgespeeld worden zoals de filmmaker origineel bedoeld heeft.

Films kunnen door middel van deze nieuwe technologie een signaal versturen naar de televisie waarmee de instellingen worden aangepast. De modus stelt dan onder meer de beeldverhouding, kleuren, framerate en het contrast in zoals de verantwoordelijk regisseur deze heeft opgeleverd.

De filmmaker mode moet de kijkervaring van mensen thuis bevorderen. Onder meer Christopher Nolan (Inception), Martin Scorsese (The Irishman) en Ryan Coogler (Black Panther) steunen de ontwikkeling van deze nieuwe functie.

Nu worden films met beeldinterpolatie kunstmatig vloeiender gemaakt door extra frames toe te voegen. Dat effect kan echter natuurlijk ogen en dat is voor veel filmmakers een doorn in het oog.

Het is niet bekend of alle merken hun televisies gaan uitrusten met de functie. LG en Panasonic hebben in ieder geval al wel toegezegd dat te gaan doen.



NieuwsFilm

meest populair