Waarom was Renee Zellweger bijna 6 jaar uit Hollywood verdwenen?

Waarom was Renee Zellweger bijna 6 jaar uit Hollywood verdwenen?

De actrice kon de druk niet meer aan en had tijd voor zichzelf nodig.

Renee Zellweger mag dan voornamelijk bekend zijn van de Bridget Jones trilogie, de actrice won in 2004 een Oscar voor haar rol in Cold Mountain. Hierdoor kwam Zellweger volop in de spotlights te staan en kreeg ze de ene na de andere rol aangeboden. Toch heeft ze jarenlang niet in films gespeeld. De 50-jarige actrice legt nu uit waarom.

''Ik heb verkeerde keuzes gemaakt'' begint Zellweger. ''Ik had die tijd daarom nodig om na te denken. Ik kreeg slecht advies van mensen om me heen. Het was een zware en lastige periode. Maar ik zie het niet als weggegooide jaren. Ik heb er veel van geleerd en dat had ik ook nodig. Ik voel me nu veel beter en ben dankbaar voor het feit dat ik me er overheen heb kunnen zetten''.

Tijd voor zichzelf
De actrice had nauwelijks nog tijd voor zichzelf, waardoor ze die rustperiode alleen nodig had: ''Ik ben al die jaren 'weg' geweest omdat ik niet meer goed voor mezelf zorgde. Ik zag er ook uit als iemand die zich niet goed verzorgt. Zo voelde het ook. Ik voelde me waardeloos'' Zellweger zegt dat haar acteerprestaties hier eveneens onder leden: ''Ik bereikte een punt waarbij ik als het ware 'buiten mijn lichaam trad' en mezelf zag acteren. Ik dacht dan echt bij mijzelf ''Hou alsjeblieft op!''''

Nu kan ze er weer vol tegenaan. Zo was ze o.a. nog recentelijk te zien in de nieuwe serie What If op Netflix, waar de actrice de hoofdrol in speelt. Ook ziet ze het best wel zitten om een vierde Bridget Jones film te maken: ''Als Helen Fielding ervoor terugkeert doe ik maar wat graag mee, dat klinkt geweldig!''.

NieuwsFilm

meest populair